На 63 Дерменджиев има син на 10, баткото учи в Пекин


На 63 Дерменджиев има син на 10, баткото учи в Пекин
Снимка: принтскрийн

6792 0

В България треньорът Георги Дерменджиев е доста известен от 2011 година - годината, в която Лудогорец проби в българския футбол и го измени значително. Специалистът от Пловдив започна като помощник на Ивайло Петев в Разград, за да се стигне до двукратното му назначаване за старши треньор, което бе съпътствано с много успехи.

Макар и да бе пред камерите и микрофоните след всеки кръг в първенството няколко години, а името му да стане световно известно, малко факти от личния живот на 63-годишния Дерменджиев са известни на феновете.

В Казахстан обаче, където води местния Ордабаси от едва три месеца, журналистите успяха да научат много неща за живота на Дерменджиев в рамките на едно интервю.

Оказа се, че треньорът има двама сина, като по-малкият от тях е на 10 години. Малкият тренира футбол, а големият син на специалиста, който е на 28 г., учи в Пекин.

"Моята жена и малкият ми син сега са в Пловдив. Те ще дойдат в Шимкент на първи април, за две седмици. Тогава синът ми ще бъде във ваканция. Сега той е в трети клас. Ако всичко е наред, през септември те ще се преместят в Казахстан. Големият ми син сега учи в Пекин. Той е на 28 години, висшето си образование завърши в България", разказва треньорът на Ордабаси пред prosports.kz.

"Малкият ми син тренира футбол в частна школа. Когато имам свободно време, той ме моли да гледам тренировките му. Но е още малък. Искам да бъде здрав и добре възпитан. Ако може да играе, ще играе. Ако не, ще се научи", философски разсъждава Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички