Мбапе дари голяма сума за издирването на пилота на Емилиано Сала


Мбапе дари голяма сума за издирването на пилота на Емилиано Сала
Снимка: Getty Images/Guliver

1398 0

Тези дни семейството на пилота Дейвид Ибутсън помолиха издирването му да не се прекратява. И в помощ на търсенето му бе организирана нова кампания за събиране на средства с цел неговото тяло също да бъде открито. Както е известно, Ибутсън караше самолета, превозващ нападателя Емилиано Сала от Нант до Кардиф. Двамата изчезнаха по време на полета, а преди няколко дни тялото на Сала бе открито сред отломките на самолета.

В издирвателната акция за пилота се включи една от големите звезди на Пари Сен жермен Килиан Мбапе. Световният шампион от 2018 година е превел в неделя 30 000 евро по кампанията Go Fund Me, съобщи ВВС. Той се е подписал с името Ели Лотен, пълното име на футболиста е Килиан Мбапе Лотен.

Футболният експерт Гари Линекер също преведе пари за откриването на Иботсън, той пожертва 1480 евро. Крайната цел на кампанията е да се съберат 342 000 евро, а засега са събрани 159 000.

Това не е първата благотворителна изява на млаия Мбапе. Вижте какво направи той след спечелването на световната титла с Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички