Мбапе дари голяма сума за издирването на пилота на Емилиано Сала

Тези дни семейството на пилота Дейвид Ибутсън помолиха издирването му да не се прекратява. И в помощ на търсенето му бе организирана нова кампания за събиране на средства с цел неговото тяло също да бъде открито. Както е известно, Ибутсън караше самолета, превозващ нападателя Емилиано Сала от Нант до Кардиф. Двамата изчезнаха по време на полета, а преди няколко дни тялото на Сала бе открито сред отломките на самолета.

В издирвателната акция за пилота се включи една от големите звезди на Пари Сен жермен Килиан Мбапе. Световният шампион от 2018 година е превел в неделя 30 000 евро по кампанията Go Fund Me, съобщи ВВС. Той се е подписал с името Ели Лотен, пълното име на футболиста е Килиан Мбапе Лотен.

Канте иска да финансира издирването на Емилиано Сала

Световният шампион с Франция Н’Голо Канте за пореден път показа, не само е невероятен футболист, но и и страхотен човек. Футболистът на Чел...

Футболният експерт Гари Линекер също преведе пари за откриването на Иботсън, той пожертва 1480 евро. Крайната цел на кампанията е да се съберат 342 000 евро, а засега са събрани 159 000.

Това не е първата благотворителна изява на млаия Мбапе. Вижте какво направи той след спечелването на световната титла с Франция.

Още по темата

Please select answer!