Малкият фен на Меси с "найлонова фланелка" е прогонен от дома си от талибани


Малкият фен на Меси с "найлонова фланелка" е прогонен от дома си от талибани
Снимка: Unicef (Facebook page)

3899 0

Семейството на афганистанското момче, превърнало се преди две години в истинска сензация в социалните мрежи, след като снимката му, на която носи импровизирана от найлонова торбичка фланелка с името на Лионел Меси, обиколи света, беше принудено да напусне дома си, след атака на талибаните.

Муртаза Ахмади, който в момента е на 7 години, се прочу като най-големия фен на аржентинската звезда. Момчето получило от по-големия си брат тениска, изработена от синьо-бяла найлонова торбичка с името на Меси и неговият номер 10. След като снимката на Муртаза обиколи световните новинарски емисии капитанът на Барселона се срещна с детето, даде му автограф и му подари няколко истински фланелки с неговото име.

Срещата на Муртаза с неговия идол обаче създаде проблеми за семейството му, които са хазари – малцинствена етническа група, живееща в централната афганистанска провинция Газни. През последната година нападенията на талибаните в региона зачестиха и детето и неговите родители, братя и сестри трябвало да потърсят по-сигурен подслон. 

Как започна тази история и как се стигна до срещата с Меси - припомнете си в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички