Григор Димитров вдигна градусите на Уимбълдън… и в Инстаграм


Григор Димитров вдигна градусите на Уимбълдън… и в Инстаграм
Снимка: Instagram

6451 0

Зрителките на Уимбълдън може би са се чувствали леко напрегнати през миналата седмица, не само заради високите температури в Лондон. Тенисистите също покачват градусите…

24-годишният българин Григор Димитров вече е натрупал 223 000 последователи в Инстаграм, където той обикновено публикува свои снимки, на които гледа като модел от каталозите в загадъчни пози.

Висок, тъмен и привлекателен, неотдавна той зае десетото място в класацията на MTV за 50-те най-сексапилни мъже в света. Той дори изпревари Хари Стайлс от One Direction, модела Дейвид Ганди и актьора Брад Пит.

И ако се съди по неговия профил в Инстаграм, Димитров е наистина интригуващ. В навечерието на Уимбълдън, Григор сподели своя снимка, на която гледа през прозореца на метрото, а едната си ръка е подпрял върху коляното си. Изображението беше придружено с надпис „потънал в мисли“.

Други снимки показват как той разпуска, карайки колело през почивните дни. Винаги обаче е стилно облечен (ако не е гол до кръста) и позира със самоувереност.

Трябва да се отбележи, че Григор добре осъзнава своята способност да разтуптява женските сърца. Той призна, че се е случвало момичетата, които подават топките по време на мач, да му прошепват тихичко „късмет“.

Точно с неговата самоувереност той праща имейл на Мария Шарапова през 2012 година, за да я покани на среща. По това време тя изглеждаше недосегаема световна звезда, която е и с четири години по-голяма от него.

„Писах й просто от нищото. Чувствах, че винаги сме имали нещо общо. И двамата бяхме в Китай – аз в Шанхай, а тя в Пекин. Седнах да обядвам, видях я, че играе по телевизията и веднага й писах. Започнахме малко по малко да си говорим. Месец по-късно, след като сезонът свърши, се видяхме и се получи това.“

В момента той и Мария са „златната двойка“ на тениса, което направи чудеса с играта на Григор. През 2014 г. той спечели турнира в Куинс, а след това стигна и полуфинал на Уимбълдън, отстранявайки своя партньор в тренировките и миналогодишен шампион Анди Мъри.

Григор потвърди, че влиянието на Мария е било фактор в неговия успех. „Винаги е добре да имаш шампион от Големия шлем до себе си – един съвет и едно изречение могат да променят всичко“, сподели той.

В близкото минало Шарапова често бе виждана да аплодира Григор в ключовите му двубои, ако разбира се, тя няма собствен мач, върху който да трябва да се съсредоточи.

Съветите на Мария може би са помогнали, но изглежда, че той е орисан с успех на корта, показвайки своя талант още от ранна възраст.

С помощта на своя баща, който му бил треньор, Григор печели Уимбълдън като юноша и става професионалист на 16 години.

Изкачването в световната ранглиста и добрата визия печелят на Димитров добро спонсорство от „Найк“ и рекламни договори с марки като „Ролекс“.

Григор Димитров отпадна рано от Уимбълдън тази година след загуба от Ришар Гаске, а фенките на българина бяха разочаровани, тъй като искаха да го виждат по-често на корта…

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички