Гонят прокуден от Барселона и от новия му отбор заради расистка "традиция"?


Гонят прокуден от Барселона и от новия му отбор заради расистка "традиция"?
Снимка: Getty Images/Guliver

8019 0

Само преди броени дни Барселона успя да се "отърве" от един от ненужните си футболисти на "Камп Ноу" Малком, продавайки бразилеца на руския Зенит. Сега обаче се оказва, че Малком може и да не се задържи дълго в руския гранд, пише руската информационна агенция "РИА Новости".

Причината е, че фенове на отбора са проявили расизъм към играча на база "традициите" на клуба, а именно да не привлича чернокожи футболисти. Малком дебютира за Зенит срещу Краснодар, появявайки се в игра в 72-рата минута на двубоя, но само за да види разпънат транспарант на трибуните, гласящ "Благодарим на лидерите за лоялността към традициите".

По-рано пък фенклубът на тима от Санкт Петербург излезе с позиция, която гласеше: "За нас липсата на чернокожи футболисти е просто традиция, не сме расисти". За момента от ръководството на клуба не са изказали своята позиция, но според Sport.ru е много вероятно клубът да бъде принуден да се раздели с Малком още през зимата.

Междувременно Челси наказа свой фен до живот заради расистки обиди срещу Рахим Стърлинг, а до наказанието се стигна след четене по устни (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички