Германската полиция предотврати атентат по време на спортно събитие


Германската полиция предотврати атентат по време на спортно събитие
Снимка: Gettyimages.com

2405 0

Германската полиция потвърди за арестите на шестима заподозрени, а не както съобщи по-рано "Велт" - четирима. Германските правоохранителни органи са задържали четирима души, които са планирали терористичен акт по време на днешния полумаратон в Берлин.

Те са били наблюдавани отдавна и по тази причина не е имало конкретна заплаха, съобщава вестник „Велт“. „Ние още оценяваме ситуацията. Но, по всяка вероятност, ситуацията е била на ръба“, заяви представител на полицията, цитиран от вестника.

По данни на изданието, единият от задържаните е бил близък приятел на Анис Амри. Това е тунизиецът, извършил терористичния атентат на коледния базар на 19 декември 2016 г. Този заподозрян е възнамерявал да нападне лекоатлетите и зрителите с нож. Освен това, в мазето, което той е взимал под наем заедно с апартамента, са открити следи от взривове. В полумаратона са взели участие около 32 000 души, информира БГНЕС.Берлинската полиция потвърди единствено факта на арестите.

В съобщенията на правоохранителните органи се говори за шестима заподозрени, а не за четирима. „Преди провеждането на берлинския полумаратон се появиха отделни информации, че шестима души на възраст от 18 до 21 години, които бяха задържани, биха могли да вземат участие в подготовката на престъпление, свързано с това спортно мероприятие“, съобщиха от полицията. Други подробности правоохранителните органи не дават в интерес на следствието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички