Федерер се е отдал на заслужено празненство след титлата от Уимбълдън


Федерер се е отдал на заслужено празненство след титлата от Уимбълдън
Снимка: Gulliver/GettyImages

1092 0

Роджър Федерер спечели рекордна 19-та титла от Големия шлем в неделя, след като победи с 3:0 сета Марин Чилич на финала на Уимбълдън. Швейцарецът призна, че е отпразнувал подобаващо събитието и е купонясвал до ранни зори.

"Главата ми кънти, не знам какво съм правил снощи, но може би съм смесил прекалено много питиета. Легнах си в 5 сутринта и не се чувствах добре, когато се събудих", сподели Маестрото.

Швейцарецът е в отлична позиция да атакува първото място в ранглистата във втората половина на сезона, в която няма да защитава нито една точка.

Запитан дали следващата му цел е 20-и трофей от Големия шлем или 10 титли на "Уимбълдън", швейцарецът обясни, че вече не гледа толкова далеч напред. "След операцията и паузата от шест месеца, когато не знаех дали ще се върна, се научих да не правя толкова далечни планове. Целта е да се наслаждавам на победата. Никога не съм гледал толкова цифрите – 17 титли са страхотно постижение, също както 18 или 19. За мен най-важно е да изпитвам наслада от играта", добави шампионът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички