Аутопсия установи какво е убило фена на Ботев (Пд) в Солун


Аутопсия установи какво е убило фена на Ботев (Пд) в Солун

3245 0

Аутопсията е установила каква е причината за смъртта на фена на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски. Според "Нова", 28-годишният пловдивчанин е починал вследствие на прегазването му от случайно минаващ автомобил. Припомняме, че Бозаджийски беше сред феновете на Ботев, посетили Солун, за да подкрепят Арис в двубоя срещу ПАОК. Те бяха нападнати и бити от привърженици на ПАОК, като въпросният мъж е излязъл на близкото шосе, за да се спаси от боя, но точно там е намерил смъртта си.

Българите са били бити с метални тръби. Те са били нападнати докато отивали към автомобилите си. Броят на нападателите им е бил 20, а те самите са били деветима. Според гръцки медии, единият от задържаните за инцидента фенове на ПАОК е син на висш полицай, при това от отдела за борба със спортното хулиганство. Към двамата в ареста, за които е доказано, че са били най-дейни в побоя над българите, са отправени 11 различни обвинения.

Към жената, която е карала автомобила, убил Бозаджийски, е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Тя обаче е освободена от ареста. Според юристи, фактът, че фенът на Ботев е хем бит с тръби, хем прегазен, ще усложни процеса, тъй като ще бъде трудно доказването на вина, а за причина за смъртта може да се посочи комбинирана травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички