10 от най-вдъхновяващите истории във футбола някога


10 от най-вдъхновяващите истории във футбола някога
Снимка: Gulliver/Getty Images

14594 0

Да си голям футболист далеч не означава само да притежаваш талант и умения на терена. Великите играчи са и големи хора.

Представяме ви 10 от най-вдъхновяващите истории във футбола, които показват, че всичко е възможно...

10) Алексис Санчес

Санчес работил от шестгодишна възраст, за да помага на семейството си да се издържа. В момента той печели по 160 хиляди паунда на седмица.

9) Дидие Дрогба

Националът на Кот Д’Ивоар е дарил над 3 милиона паунда на африкански благотворителни организации. Освен това той помогнал за построяването на болница в родния му град.

8) Стивън Нейсмит

Преди време шотландецът купи голям брой билети за мач на Евертън и ги раздаде на безработни привърженици на отбора.

7) Месут Йозил

Германският плеймейкър бил толкова впечатлен от гостоприемното отношение към него на хората в Бразилия по време на Мондиал 2014, че дарил над 350 хиляди паунда на детски благотворителни организации след края на турнира.

6) Кристиано Роналдо

През 2012 година Роналдо плати за специализираното лечение на деветгодишно момче, болно от рак. Освен това, португалецът дари огромна сума на болницата, която е спасила живота на майката на детето.

5) Рики Ламбърт

Работел във фабрика в ранните си години, освободен от Академията на Ливърпул... 15 години по-късно Ламбърт се присъединява към родния си клуб и при дебюта си като титуляр извежда отбора с капитанската лента.

4) Джаба Канкава

Канкава спасил живота на свой съперник по време на мач с Динамо Киев. Олег Хусев останал да лежи неподвижно на земята, след тежък сблъсък с вратаря на Днипро Денис Бойко. След удара Хусев си глътнал езика, а колегата му Канкава реагирал мигновено и успял да извади езика от устата му.

3) Лионел Меси и Барселона

Барселона платила лечението на Меси с растежен хормон, когато той бил дете, за да облекчи неговото състояние на дефицит в растежа. В момента, без съмнение, той е един от най-великите футболисти, които някога са практикували този спорт.

2) Виктор Моузес

Родителите на Моузес са убити, когато е бил дете. Той е заминал за Англия, търсейки убежище. Кристъл Палас го забелязали и му дали шанс. Сега той е един от доказаните футболисти във Висшата лига.

1) Чарли Остин

През юношеските си години работил като зидар, за да финансира футболното си развитие. Постепенно започвал да играе във все по-горни дивизии, като дори получи повиквателна и за националния отбор на Англия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички