ВИДЕО: 4 години от бруталния нокаут, с който Джошуа изгря на световната боксова сцена


ВИДЕО: 4 години от бруталния нокаут, с който Джошуа изгря на световната боксова сцена
Снимка: Guliver/GettyImages

15650 0

Антъни Джошуа повъзвърна част от изгубената си аура на най-страшната сила в тежка категория на световния бокс, след като съумя да пречупи съпротивата на Анди Руис в реванша между двамата за титлите на IBF, WBA и WBO. По този начин британецът се превърна в двукратен световен шампион, а неуспорим факт е, че за кратко време той се превърна в марково име в този спорт. И точно преди 4 години беше първата голяма победа на Ей Джей. 

На този ден през 2015 година Антъни Джошуа се изправи срещу Дилиан Уайт в "O2 Arena" в Лондон в спор не само за Британската титла в тежка категория, но и за мястото на претендент за шампионския пояс на IBF. В шеметен боксов спектакъл двамата таланти на британския бокс се вкопчиха в зрелищна битка от самото начало, а този двубой беше и първият по-сериозен във визитката на Джошуа. 

Уайт, който и в момента е една от големите заплахи в тежка категория, оцеля до 7-ия рунд, в който беше тотално разбит от жестоките атаки на Ей Джей, който в крайна сметка успя да прати сънародника си в брутален нокаут, след като при опит на Уайт да избяга Джошуа го "намери" с тежък ъперкът с дясната ръка - Дилиан се залюля и строполи на въжетата, а съдиите прекратиха веднага мача, след като стана ясно, че Уайт няма как да се изправи (нокаутът е в края на видеото): 

Няколко месеца по-късно Джошуа грабна първата си титла, побеждавайки Чарлз Мартин за шампионския пояс на IBF. Постепенно той завоюва 3 от 4-те най-ценни колана в професионалния бокс, но допусна те да му бъдат отнети от Анди Руис през лятото на 2019 година. Всички отписаха Ей Джей в реванша срещу мексиканеца, но той се подготви прекрасно за битката и с изумителна тактика Джошуа си върна коланите (каква беше тя - четете в този анализ на SportLive.bg)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички