Златан: Побърках Росел, казвайки: "Щом Гуардиола не ме иска, прати ме в Реал"


Златан: Побърках Росел, казвайки: "Щом Гуардиола не ме иска, прати ме в Реал"
Снимка: Guliver/GettyImages

7032 0

Звездният нападател Златан Ибрахимович в автобиографичната си книга "Аз съм футболът" разказва и за раздялата си с Барселона. Шведският нападател обяснява, че причината да напусне "Камп ноу" е тогавашният треньор на тима Хосеп Гуардиола, но подробностите са много интересни.

Той разказа, че през 2010 година е можело да се озове в Манчестър Сити, но е решил да заиграе в италианския Милан.

"Имах среща със Сандро Росел, който току-що бе станал президент на Барселона. Той беше честен с мен и ми каза, че Гуардиола иска да бъда продаден на всяка цена. "Можеш да ми кажеш в кой клуб искаш да преминеш. Ние ще им звъннем и ще им предложим да те купят". Аз отговорих, че няма такъв клуб, в който съм готов да отида. Тогава той ме попита за Манчестър Сити, но мен това изобщо не ме интересуваше. По-късно разбрах, че те са се договорили за трансфер без моето съгласие. Манчестър Сити бе готов да плати за мен повече от Милан", разказва голмайсторът в книгата си.

"Тогава стана ясно, че Гуардиола има проблем с мен. Но той никога не ми бе казал същността на проблема. В крайна сметка аз трябваше да обмисля това. "Какво не правя както трябва? Смея ли се? Носът ми ли е прекалено голям?". Веднъж Росел се отчая. "Слушай, ти трябва да ни кажеш къде искаш да отидеш, защото Гуардиола не иска да те вижда в отбора", каза той. Аз му отговорих: "Има един такъв клуб и това е Реал". "Това няма никога да се случи. Тогава ще трябва да останеш тук. Разбирайте се както искате с Гуардиола, но аз няма да звънна на Реал", каза Росел". "Добре, но тогава около тренировъчният терен трябва да има линейка. В случай че нещо се случи", казах аз.

"Тогава той още не знаеше, че отивам в Милан. Работата беше там, че Милан трябваше да ме купи и да ми плати същата заплата като тази в Барселона. Ако бяха платили голяма сума за трансфер, щеше да им е трудно да се разберем за заплатата ми. Какво ме интересуваше? Заплатата, разбира се. Нямах намерение да ми се намалява заплатата, само защото Гуардиола иска да се отърве от мен", споделя още големият играч.

Източник: The Sun

В същото време стана ясно, че сега в МЛС Ибрахимович дори не е в топ 10 по заплати. Вижте повече по темата в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички