ВИДЕО: Когато за последно Реал би с 3:0 у дома, едва не отпадна от Шампионска лига


ВИДЕО: Когато за последно Реал би с 3:0 у дома, едва не отпадна от Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1703 0

Реал Мадрид се изправя срещу Атлетико Мадрид в мач реванш от полуфиналите на Шампионска лига, и то с изключително добър аванс след първата среща след успех с 3:0 на "Сантиаго Бернабеу". Но едно е ясно - задачата на "белия балет" не протоколна.

Доказателството е от сезон 2013/14, когато "кралете" завоюваха бленуваната "Ла Десима". По пътя към финала те срещнаха Борусия Дортмиунд и в първия мач спечелиха комфортно с 3:0. На "Сигнал Идуна Парк" обаче те изживяха същински кошмар, който за малко не ги изхвърли от турнира.

Два гола през първото полувреме и куп пропуски стреснаха сериозно селекция на Карло Анчелоти, но безспорно моментът, който можеше да предреши всичко принадлежеше на Хенрих Михтярян, който пропусна на празна врата, пращайки Реал Мадрид напред в турнира.

За статистиката остава, че "жълто-черните" биха съперника си по всеки значим показател, отправяйки 12 удара, 6 от които точни. Воденият от Юрген Клоп тим уцели 2 греди и в крайна сметка вкара само 2 гола, които се оказаха недостатъчни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички