ВИДЕО: 23 години от гола-бижу на Феномена, вкаран "погрешно" за Барселона


ВИДЕО: 23 години от гола-бижу на Феномена, вкаран "погрешно" за Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

46654 0

Бразилската футболна легедна - Роналдо, отбелязва на тази дата, може би, най-красивото си попадение в Ла Лига.  Едно от най-впечатляващите си попадения Феномена бележи с екипа на Барселона през 1996 година, в единствения сезон, носил каталунската фланелка.

Тогава предвождани от сър Боби Робсън, Барса гостува на състава на Компостела. В един момент от срещата, Роналдо взима топката и преминава половината отбор на противника, завършвайки сам акцията си. Тогава камерите показват как великия Робсън само се хваща за главата, когато вижда попадението на тогава 20-годишния футболист.

Преди няколко години Роналдо призна в интервю, че предпочита това негово попадение да е с екипа на Реал Мадрид: "За да вкараш такъв гол, ти е нужно да притежаваш отлично периферно зрение и да можеш мълниеносно да вземаш решения, тъй като време за мислене няма. Беше много красив гол, но ако трябва да съм честен, бих предпочел да съм го вкарал за Реал Мадрид. Ако мога да повторя всичко отначало, бих направил така, че много по-рано да премина в Реал Мадрид", заяви Роналдо пред "Movistar+".

А какви любопитни разкрития направи неговия съотборник - Роберто Карлош, за престоя им в Реал и какво влияние са имали в съблекалнята - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички