ВИДЕО: 13 години от "бижутерския" гол във вратата на Бартез


ВИДЕО: 13 години от "бижутерския" гол във вратата на Бартез
Снимка: БГНЕС

5637 0

На този ден преди точно 13 години Левски записа една от славните победи в своята история. У дома "сините" спечелиха с 1:0 срещу Олимпик (Марсилия) в груповата фаза на Купата на УЕФА, а в последствие играха и четвъртфинал в турнира.

Паметно беше попадението, донесло 3 точки в полза на водения от Станимир Стоилов тим, а авторът - Христо Йовов, със сигурност се трогва на виртуозния си гол до ден днешен - изпълнение, което дори 13 години по-късно може да трогне всеки един фен на отбора.

В 55' той получава топката в наказателното поле срещу двама футболисти на Марсилия. И тук магията започва. Постановката на тялото му подсказва, че ще подаде на връхлитащия Лусио Вагнер, който се включва на скорост по лявото крило. Виждайки това, и двамата защитници тръгват към бразилеца, но Йовов с прекрасен финт ги праща далеч от топката, а пред него се открива коридор към вратата. Вместо да пробие или подава, Йовов праща топката над Фабиен Бартес и право в горния ляв ъгъл на вратата - фантастично попадение, което до ден днешен е един от най-красивите голове в българската футболна история.

Ето и попадението, което накара цяла Европа да "ахне" по Христо Йовов:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички