SportLive разкри защо всъщност Ивелин Попов не заигра в Холандия


SportLive разкри защо всъщност Ивелин Попов не заигра в Холандия
Снимка: Getty Images/Guliver

3241 0

Всички, които следят българския футбол, знаят, че през 2005 г., когато още беше в Левски, Ивелин Попов можеше да стане футболист на холандския Фейенорд. Вместо това, той изкара един сезон при юношите и се завърна в България.

Днес Андрей Желязков, който по това време беше скаут на холандския клуб за Източна Европа, говори за атакуващия халф на България пред издание от Ниската земя. Там той казва, че Попов е най-опасният играч на "лъвовете" и че преди време го е предлагал на Фейенорд. Свързахме се с бившия директор в Левски, за да разкаже какво се случи с Ивелин преди 12 години.

"Ивелин беше предложен като юноша на Фейенорд, кара проби и клубът го хареса. Но тогава ние не бяхме в Европа и цената на играча се изчисляваше по коефициенти. Сумата, която трябваше да се плати, беше голяма и Фейнорд предложи да вземе играча като преотстъпен с опция за откупуване. Левски, който държеше правата му, не се съгласи", разказа Желязков пред SportLive.bg.

Както е известно, тази вечер Холандия гостува на България в световна квалификация, а Попов ще изведе "трикольорите" с капитанската лента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички