"Синя" България трепери заради кошмарни спомени от близкото минало (ВИДЕО)


"Синя" България трепери заради кошмарни спомени от близкото минало (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

2077 0

Феновете на Левски се приготвят за истински празник в сряда вечер. Те ще напълнят почти до пълен капацитет стадион "Васил Левски" с надежда да отпразнуват първи трофей от 2009 година насам. "Сините" се изправят срещу Славия във финала за Купата на България, но сред привържениците има притеснение около скорошен и кошмарен спомен от 2013 година именно срещу "белите" от Овча Купел.

Сезона 2012/13 се очертаваше като изключително успешен за Левски, след като гол на Станислав Ангелов срещу Лудогорец в добавеното време даде успеха с 1:0 на 26-кратните шампиони кръг преди края. Победа в последния мач срещу Славия означаваше и титла, и то точно преди 100-годишнината на отбора. Стадион "Георги Аспарухов" беше пълен, феновете пееха почти през цялото време, а хореографията "Шампиони" беше подготвена още преди първия съдийски сигнал.

През първото полувреме всичко се развиваше по план и Левски водеше с 1:0. Песните ставаха все по-силни, настроението - все по-добро. И тогава настъпи 74'... В нея Димитър Везалов забоде гол в собствената си врата и 16 минути преди края на срещата "сините" изтръпнаха. До края напрежението си каза думата, а футболистите на Славия не спряха да лежат по терена. Така и приключи срещата, а Левски стана обект на подигравки не само в следващите дни, но и до ден днешен, особено след като тогавашният собственик Тодор Батков вече беше провъзгласил отбора за шампион.

Историята се повтори и във финалите за Купата на България през 2013 и 2015 години. "Сините" мечтаеха за златен дубъл през 2013 година, но го изпуснаха, след като се самоубиха в мача срещу Славия, а по-рано бяха загубили финала за Купата от Берое след дузпи.

През 2015 година пък до самия край на редовното време рекордьорът в турнира водеше на Черно море, но "моряците" вкараха гол в заключителните минути на мача, а след това повториха упражнението във финалните акорди на продълженията.

Тези скорошни спомени очевидно накараха феновете да забранят рефрена "Купата е синя", който днес може да ехти на стадион "Васил Левски" единствено след последния съдийски сигнал. Фатализъм е обзел феновете на "сините" и те чакат с нетърпение и огромно вълнение 90-те минути срещу Славия... но и с едно наум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички