Преди две години един от най-добрите нападатели, а сега - без отбор...


Преди две години един от най-добрите нападатели, а сега - без отбор...
Снимка: Guliver/GettyImages

8202 0

Едва ли някой би отрекъл, че ако един играч реализира 67 попадения в 90 мача за един от най-добрите отбори в Европа, това означава, че е сред най-силните нападатели в света. Такъв беше случаят с Джаксън Мартинес - колумбийската сензация на Порто, който в периода 2012 - 2015 тероризираше всяка една защита, срещу която се изправяше. Това доведе и до трансфера му в Атлетико Мадрид, където "дюшекчиите" се надяваха той да продължи силните си изяви.

За един полусезон обаче той получи само 15 мача шанс за изява, и то по-често като резерва. Тогава дойде и оферта на стойност 42 милиона евро от Китай - безумна за тогавашния футбол сума, която столичани веднага приеха, а Мартинес тръгна в посока Гуанджоу Евъргранде, където се превърна в един от най-добре платените футболисти за 2016 година. Оттогава насам обаче кариерата му върви стремглаво надолу.

Преследваният от тежки контузии колумбиец игра за последно през октомври 2016 година, когато претърпя жестока контузия, която го държи извън терените вече повече от 1 година. Той се възстановяваше дълго време по индивидуална програма, като за финалния етап беше решен да се завърне в Гуанджоу и да се опита да се завърне през следващите два месеца, за да потърси място в селекцията на Колумбия за Световното първенство по футбол в Русия. Китайският клуб обаче разтрогна неговия договор и Мартинес се оказа на излишен - без отбор, без обезщетение и без шанс за Мондиал 2018.

Към него в момента няма никакъв интерес - едва две години, след като вкарваше в почти всеки един мач на клубния си Порто. Две години по-късно той е забравен от всички. А беше истинско страшилище:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички