Преди 12 години в Юнайтед се оправдаваха за "премиум" трансфер за 14 милиона


Преди 12 години в Юнайтед се оправдаваха за "премиум" трансфер за 14 милиона
Снимка: Guliver/GettyImages

3046 0

В последните години трансферите най-вече в Европа излязоха от всякакви рамки. Всяка година ставаме свидетели на все повече счупени рекорди, включително и през този трансферен прозорец, след като Ливърпул стана отборът, платил най-високата сума за вратар в историята (Алисон). Промяната започна с безпрецедентната до 2009 година лудост от Флорентино Перес, който счупи два пъти поред рекорда с Кака и Кристиано Роналдо. Но в последните години суми в диапазона 60 - 100 милиона паунда станаха "стандартни" за пазара.

Точно преди 12 години Манчестър Юнайтед трябваше да се оправдава пред медии и фенове, че ръководството е платило 14 милиона паунда за играч. Става въпрос за Майкъл Карик, който в най-силните си години беше един от най-добрите разиграващи халфове в света - истински лидер на полузащитата на "червените дяволи", особено в края на ерата на сър Алекс Фъргюсън.

В деня на обявяването на трансфера медиите полудяха срещу сумата, която Манчестър Юнайтед е платил за халфа на Тотнъм. И тогава Дейвид Гил, бившият директор на клуба, обясни, че се е наложило да бъде платена "премиум" цена за толкова добър футболист.

"Сумата е 14 милиона паунда и това е напълно оправдана цена. Има "премиум" цена за английски играчи, но сме изключително доволни със сумата, защото имаме страхотен играч на страхотна цена", заяви тогава Дейвид Гил - точно на 31-и юли 2006 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички