От "копие" на Кобрата до хегемон и фаворит срещу династията "Кличко"


От "копие" на Кобрата до хегемон и фаворит срещу династията "Кличко"
Снимка: Guliver/Getty Images

6738 0

Малцина сигурно си спомнят как протече подготовката на големия боксьор Владимир Кличко преди мача с Кубрат Пулев през 2014 г. "BBC" припомни, че един от спаринг партньорите на украинеца е бил бъдещият му съперник в суперсблъсък Антъни Джошуа.

"През 2014 г. Джошуа посети тренировките на Кличко, за да помогне на украинеца да бие българина Кубрат Пулев, както се и случи". Тогава британецът трябваше да помогне на Кличко да се подготви оптимално, използвайки силните страни, които българинът притежава.

И Джошуа, непобедим в 18 двубоя, откакто стана професионалист през 2013 г., смята, че е изминал дълъг път, откакто двамата се срещнаха преди 3 години.

"Аз съм съвсем различен човек сега. В момента той е завладян от мисълта да ме победи и не му дава мира. Това ме прави уверен и спокоен преди мача", сподели действащият световен шампион.

"Не съм спаринг партньор. Ако разчитам на възрастта му, а той на това, че сме се били на тренировка, и двамата ще сбъркаме много сериозно. Той ще срещне един млад лъв, който изучава играта много внимателно. Независимо какъв тип двубой предстои, ако се стигне до размяна на удари, докато някой просто не падне, няма да съм аз човекът на пода.

Моето първо и най-важно задължение в мача е да го накарам да изглежда като новак", закани се британецът, който се опитва да установи своя династия с тежка категория на световния бокс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички