Най-красивият гол на Меси с глава е... във финал срещу Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Най-красивият гол на Меси с глава е... във финал срещу Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

5454 0

Една от критиките към Лионел Меси като голмайстор е фактът, че бележи почти изцяло с левия си крак. Това е едно от доказателствата, които различни фенове използват, когато го сравняват с Кристиано Роналдо, но е доказано, че Ла Пулга може да бележи по всякакъв начин, а един от легендарните му голове е именно с глава.

Това се случи през 2009 година във финала на Шампионска лига. Тогава един срещу друг се изправиха Барселона и Манчестър Юнайтед, които ще мерят сили и в 1/4-финалите на най-комерсиалния клубен турнир тази година. Това беше и първият финал между Лионел Меси и Кристиано Роналдо, а аржентинският ас отбеляза рядък гол с глава, а попадението беше истинско съвършенство.

При резултат 1:0 в полза на каталунците "червените дяволи" натискаха в търсене на изравнителен гол, но в 70' амбициите им бяха прекършени. Шави проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Лионел Меси се внедри между Видич и Фърдинанд, които тогава бяха считани за най-добрата двойка централни защитници. Лео се извиси във въздуха и успя така да позоционира тялото си, че да стреля с глава в обратния за Ван дер Саар ъгъл - брилянтен гол с глава на най-ниския футболист на терена, и то срещу един от най-добрите вратари в света по това време.

Ето и попадението, както и невероятната реакция на Карлес Пуйол, който не може да повярва какъв гол е вкарал Меси. Междувременно вижте пълния жребий в Шампионска лига тук:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички