"Любо Пенев е последната "велика деветка" на Валенсия"


"Любо Пенев е последната "велика деветка" на Валенсия"
Снимка: принтскрийн

19869 0

Испанското издание eldesmarque.com обяви бившия национален селекционер Любослав Пенев за последната голяма деветка във Валенсия. Нападателите, носили този номер в клуба след Пенев, не могат да се сравняват с българина, според изданието. Пенев игра с номер 9 на гърба си в периода 1989/90-1994/95 и вкара 101 гола в 227 мача.

Заключението дойде след като стана ясно, че Кевин Гамейро ще играе с този номер през новия сезон в Ла Лига. Той го наследява от Симоне Дзадза, който премина в Торино.

През последните години деветката на Валенсия носи нередовен късмет за такъв важен номер. Преди Дзадза нейн собственик бе Мунир Ел-Хадади, който напразно опита да замени падналия идол Пако Алкасер, който бе продаден на Барселона. Фернандо Мориентес бе последният, който вдигна трофей с номер 9 на фланелката. Тогава Валенсия спечели Купата на Краля в Мадрид, на "Висенте Калдерон", срещу Хетафе, разяснява изданието.

Според eldesmarque.com обаче Пенев е последният велик номер 9 в клуба. "Ако търсите последния голям номер 9 в историята на клуба, трябва да се върнете в миналия век, в Източна Европа, и да намерите Любослав Пенев. Българинът е последният митичен "9", носил фланелката на Валенсия. След него номерът преживя различни съдби на гърба на Лукарели, Диего Алонсо, Салва Байеста или Патрик Клуйверт. Никой не може да се сравни с българина", пише испанското издание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички