Истории от миналото: Как Дейвид Бекъм можеше да е легенда на... Барселона?


Истории от миналото: Как Дейвид Бекъм можеше да е легенда на... Барселона?

2708 0

През лятото на 2003 година Реал Мадрид осъществи един от най-гръмките трансфери в историята си, след като Флорентино Перес доведе на "Сантяго Бернабеу" своя четвърти "галактико" - Дейвид Бекъм. Английският национал стана поредното завоевание на строителния магнат, след като в Реал вече бяха привлечени Луиш Фиго, Зинедин Зидан и Роналдо.

Ситуацията през 2003 година обаче е можела да се развие по съвсем различен начин. Както е известно, златното момче на английския футбол беше в изострени отношения със Сър Алекс Фъргюсън. Шотландската легенда взе решение да го продаде, тъй като е бил силно притеснен от живота на Бекъм извън терена и най-вече връзката му с Виктория.

Малко известен факт е, че ръководството на Манчестър Юнайтед първоначално е имало сделка с Барселона. Именно с обещанието да привлече Дейвид Бекъм Жоан Лапорта спечели президентските избори на "Камп Ноу" през 2003 година.

"Бях на почивка в САЩ с Виктория, когато мой приятел ми се обади. Каза, че по Sky Sports са съобщили, че Манчестър Юнайтед е финализирал сделка с Барселона за моите права. Казах, че това не е възможно - нищичко не знаех по този въпрос", коментира Бекъм ситуацията пред BBC Radio.

"Бързо се отправих към Лондон и се опитах да говоря с Питър Кениън (директор в Юнайтед по това време). Поисках и разговор с мениджъра, който каза "не". Имах нужда да говоря с него, за да разбера какво се случва. В крайна сметка ми каза, че наистина има сделка с Барселона.

Тогава говорих с агента си и му казах, че ако напусна отбора, то ще е единствено за да отида в Мадрид. Само ден по-късно седнахме с Флорентино Перес и сключихме сделка. Всички се разбрахме и така се озовах в Реал Мадрид", спомня си Бекъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички