Върви ли баварската машина към нов триумф в Шампионската лига?


Върви ли баварската машина към нов триумф в Шампионската лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2642 0

Както се и очакваше след жребия, Байерн не срещна сериозни трудности срещу първия съперник в елиминациите на Шампионската лига. Носителят на трофея прегази Лацио с 4:1 в първия мач от ⅛-финалите и така реши всичко още преди реванша в Мюнхен. Интригата в Рим беше убита още до почивката, когато германският колос вече водеше с 3:0. През второто полувреме двата тима си размениха по още едно попадение, а ответният двубой изглежда чиста формалност.

След като приземи “орлите”, отборът на Ханзи Флик вече може да се настройва за следващия съперник. Името му няма да стане ясно, преди да се изиграе реваншът с Лацио. Дори преди да е официализиран крайният изход, Байерн отново е сред фаворитите за трофея според прогнозите в efbet. След “небесносините” от Вечния град обаче германският хегемон е на път да се изправи неизбежно пред по-сериозно предизвикателство.

За основни конкуренти за баварската машина се смятат Манчестър Сити и ПСЖ. Със сигурност нито в Байерн, нито в който и да е от тези два клуба искат да се срещнат още в четвъртфиналите. Но не са само те. Преди реваншите от осминафиналите закъсалият в Англия Ливърпул и догонващият в битката за първото място в Испания Реал Мадрид също изглеждат с добри шансове да се доберат до осмицата. Ювентус загуби първия мач от Порто с 1:2, но може да обърне нещата в реванша. Който и да спечели битката Челси - Атлетико Мадрид (“сините” спечелиха като гости с 1:0 в първата среща), може да се окаже коварен съперник. А като нищо на пътя на Байерн може да застане и най-сериозният опонент на немската сцена - Борусия Дортмунд.

В Мюнхен искат да постигнат това, което успя да направи само Реал Мадрид

Никой не се съмнява, че Байерн разполага с футболната класа да повтори триумфа си в Шампионската лига. Досегашните опити на баварците да защитят титлата си в модерния формат на турнира обаче са били неуспешни. “Ушатата” купа потегли към Мюнхен през 2001-та и 2013-та, но на следващите години след спечелените финали неизменно променяше адреса си.

Сега Байерн все пак изглежда по-подготвен да постигне това, което се е отдавало само на Реал Мадрид. “Белите” от испанската столица единствени съумяха да останат на върха в новата история на Шампионската лига. Това се случи за първи път през 2017 г., когато под ръководството на Зинедин Зидан Кралският клуб защити титлата си от 2016-та. До този момент нито един от европейските грандове не беше печелил два поредни финала в турнира, когато говорим за модерната епоха след 1992 г. А Реал показа, че е уникален на върха, като потрети през 2018 г.

Задачата на Байерн в никакъв случай няма да бъде лесна, тъй като води оспорвана битка и за титлата в Бундеслигата. Но това може да се окаже и за добро, тъй като баварците ще бъдат мобилизирани и в първенството, а няма да се успокоят от ранно спечелена титла и да се отпуснат, което се е случвало в предишни години. Със сигурност обаче в Мюнхен няма дилема кой трофей е по-важният - Сребърната салатиера или Ушатата купа. И двете титли трябва да бъдат спечелени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички