Прогноза за Шампионска лига: ПСЖ - Барселона


Прогноза за Шампионска лига: ПСЖ - Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2139 0

Без съмнение дербито на 1/8 финалните сблъсъци в Шампионската лига противопоставя тимовете на ПСЖ и Барселона. Шампионите на Франция и Испания ще играят за пореден път в турнира на богатите през последните няколко сезона.

От април месец 2013 година двата отбора са играли 6 пъти помежду си, като Барселона има значително превъзходство в сблъсъците - 3 победи за каталунците, 1 за парижани и две равенства.

Статистиката сочи в полза на испанския тим, но домакините ще желаят най-накрая да направят нещо сериозно в Шампионската лига. Тимът на Унай Емери завърши на второ място в своята група, на 2 точки зад лидера Арсенал. Като цяло тимът започна доста трудно сезона, но пък ПСЖ има 4 победи в последните си 4 мача. В това време парижани вкараха 12 гола и допуснаха едва 2.

Най-голямото оръжие за парижани може да се окаже Едисон Кавани, които има отбелязани 25 гола в 23 мача за първенство, а в ШЛ също не може да се похвали с лоша статистика - 6 гола в 6 мача. Кавани ще бъде подпомаган по крилата от Лукас и Ди Мария, които със сигурност ще бъдат голяма заплаха за бековете на Барса.

Най-важното за парижани в първата среща у дома ще бъде да не допуснат гол. До голяма степен мачът ще се реши от Тиаго Силва и Маркиньос, двойката централни защитници на ПСЖ, които трябва да спират най-голямото оръжие на Барса - атаката.

Барселона вероятно няма да прави големи промени от последния мач на тима в испанското първенство, завършил с разгромна победа с 0:6 срещу Алавес. Със сигурност Иниеста ще стартира на мястото на Андре Гомес, а Жорди Алба на контузения Алейш Видал.

Лионел Меси, Неймар и Луиз Суарез очаквано ще бъде триото в предни позиции, което ще тормози защитата на парижани.

Като цяло е изключително трудно да се предвиди резултата от срещата, най-вече заради невероятните нападатели, които притежават и двата тима. Все пак и двата отбора ще играят с мисълта за реванша, които ще реши дербито в една или друга посока.

Прогноза на Sportlive.bg: Равенство (3.50 коеф. в bet365)

Рискова прогноза: Първи гол в мача на Едисон Кавани (5.00 коеф. в bet365)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички