Прогноза на английската Висша лига: Лестър - Ливърпул


Прогноза на английската Висша лига: Лестър - Ливърпул
Снимка: Getty Images / Guliver

1457 0

Отборите на Лестър и Ливърпул излизат в изключително важна среща от 26-ия кръг на английската Висша лига. Новината на месеца в света на спорта бе именно тимът на Лестър, който уволни своя мениджър Клаудио Раниери само 9 месеца след триумфа в първенството. Временен треньор на ''лисиците'' ще бъде Крейг Шекспир, който бе част от щаба на Раниери.

Лестър нямат големи проблеми с наказани или контузени футболисти преди срещата. Единствените отсъстващи са нападателите Ислам Слимани и Лео Уйлоа.

Тимът на домакините ще бъде истинска загадка в този двубой. Не се знае и какво ще бъде отношението на публиката спрямо играчи и ръководство, след слуховете в пресата, че футболистите имат огромна вина за отстраняването на Раниери. Все пак Клаудио Раниери ще получи добра компенсация за позорното си уволняване.

Единствен Рияд Марез подкрепи категорично своя вече бивш мениджър.

Лестър загуби последните си 3 срещи във всички турнири, макар че тимът все още има шансове да се класира напред в Шампионската лига след минимална загуба с 2:1 като гост на Севиля.

Новините около тимът на Ливърпул секнаха в последните 2 седмици. Юрген Клоп заведе своите футболисти на едноседмичен лагер в испанския курорт Ла Манга. Самият Клоп сподели, че това е била подготовката на тима за последната част на сезона и е изключително доволен от работата, която са свършили всички в тима.

Деян Ловрен ще отсъства за "мърсисайдци", а Даниел Стъридж е под въпрос за срещата. Ливърпул по всяка вероятност ще излезе с атакуваща тройка Коутиньо-Фирмино-Мане, а зад тях ще действат Хендерсън, Лалана и Вайналдум.

Ливърпул са много по-свежи от своите съперници, както физически, така и от психологическа гледна точка. Юрген Клоп знае, че този мач може да е началото на възхода на Ливърпул към топ 4 и е добре неговите момчета да спечелят срещата на всяка цена. Срещата по-рано през сезона завърши с категорична победа на "мърсисайдци" с 4:1.

Прогноза на Sportlive: Победа за Ливърпул (1.70)

Рискова прогноза: Победа за Ливърпул с повече от 2 гола разлика (2.62)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички