Прогноза на Шампионска лига: Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид


Прогноза на Шампионска лига: Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид

1725 0

1/8-финалните сблъсъци в Шампионската лига продължават с пълна сила. В Германия се се срещат тимовете на Байер Леверкузен и финалиста в последното издание на турнира Атлетико Мадрид.

И двама отбора се представят незадоволително от началото на компанията в своите първенства и Шампионската лига се явява като турнирът, който да осмисли техния сезон.

Германците се класираха за тази фаза на турнира, след като завършиха втори в своята група с актив от 2 победи и 4 равенства. Байер бе изпреварен единствено от Монако, но завърши пред Тотнъм и ЦСКА Москва.

Треньорът на "аспирините" Роджър Шмит няма да може да разчита на голямата си звезда Хакан Чалханоглу. Турчинът е със спрени права до края на сезона, заради неправомерен трансфер, докато е бил все още тийнейджър.

Другият изявен играч на домакините - Хавие Ернандес ще бъде на разположение за срещата и ще бъде най-голямата заплаха за мадридчани. Германците като цяло не впечатляват като единици, но са изключително солиден отбор, който пресира противниците си много добре и играе на бързи обороти. Слабостите на Байер са най-вече в защитата, където лидер е Джонатан Та, но неговите усилия понякога не са достатъчни за чисти мрежи и положителен за съотборниците му резултат.

От своя страна Атлетико Мадрид допусна много грешки в първенството на Испания през сезона дотук, но есента в Шампионската лига бе ползотворна за момчетата на Диего Симеоне.

Играчите на мадридчани изглеждат солидни във всеки един аспект на играта, познават се много добре, играят задружно, а освен това имат и достатъчно индивидуална класа, която може да реши всяка една среща.

Вратарят Ян Облак е с контузия в рамото, но заместникът му Мигел Моя също е качествен вратар с повече от 200 мача в Примера дивисион. В средата на терена са Саул Нигес, Габи и Коке, а напред Атлетико разполага с Кевин Гамейро, Антоан Гризман и легендата Фернандо Торес.

Двата отбора играха в елиминациите на турнира преди 2 години и си размениха по една победа с по 1:0, след което мадридчани спечелиха след дузпи.

Атлетико натрупаха огромен опит в Европа през последните 6-7 сезона. Това ще им помогне да спечелят мача, дори ако не дадат 100% от своите моментни възможности.

Прогноза на Sportlive.bg - победа за Атлетико Мадрид (коеф. 2.62 в bet365).

Рискова прогноза - победа за мадридчани с два гола разлика(коеф. 5.50 в bet365).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички