Прогноза на Шампионска лига: Арсенал - Байерн Мюнхен


Прогноза на Шампионска лига: Арсенал - Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

1979 0

Тимовете на Арсенал и Байерн Мюнхен излизат в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Първата среща в Мюнхен завърши с категорична победа за баварците с 5:1, което до огромна степен прави днешната среща безсмислена.

Арсенал се намира в много лоша серия. Отборът има 2 успеха и 3 загуби в последните си 5 мача, като победите са срещу опашкаря във Висшата лига Хъл и отбора от Конференцията Сътън.

Най-големият проблем на "артилеристите" от няколко години са срещите срещу топ отборите в Англия и Европа. Последните 3 мача доказват точно това, загуби от Челси, Байерн и Ливърпул, като в тези 3 срещи Арсенал са допуснали цели 11 гола в своята врата.

Друг проблем пред Арсен Венгер е формата на ценнтралните полузащитници в отбора. Мохамед Елнени и Санти Касорла са извън игра, Коклен и Джака са трагични, а Аарън Рамзи дори не стартира срещу Ливърпул.

Германците от своя страна се намират в много по-добра кондиция, отколкото в началото на сезона. Баварците вкараха цели 20 гола в последните си 5 мача, което показва силата на нападението на Байерн.

Робърт Левандовски е головата машина на тима от Мюнхен, но всеки един играч на Карло Анчелоти е способен да реши срещата с Арсенал. Франк Рибери, Ариен Робен, Матс Хумелс и Шаби Алонсо бяха резерви в мача на Байерн срещу Кьолн, което показва изключителната класа и широчина на отбора.

Без съмнение Байерн Мюнхен ще продължи напред в турнира. Баварците притежават по-голяма класа на почти всеки пост в сравнение със своите съперници и това е без съмнение. Арсенал ще се хвърлят от първата минута в търсене на ранно попадение, но това само ще отвори пространства пред бързите флангови играчи на Байерн.

Прогноза на Sportlive.bg: Победа за Байерн Мюнхен (1.95)

Рисково прогноза: Победа за Байерн с два гола разлика (3.10)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички