Хетафе е фаворит в епичната битка за четвърто място в Примера


Хетафе е фаворит в епичната битка за четвърто място в Примера
Снимка: Getty Images/Gulliver

1859 0

Барселона обезсмисли спора за титлата в Испания – вече е ясно, че няма кой да спре каталунците от това да защитят титлата си. От една страна, преднината на Барса на върха е прекалено голяма, от друга – Меси, Суарес и компания просто са по-добри от всички останали.

Реал е фаворит да е втори

След шампиона обаче Ла Лига се разделя на няколко по-малки битки, от които най-интересна е тази за четвъртата позиция. Не че няма да е интересно кой измежду Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще завърши втори. Но този спор няма дори да донесе утеха на тима, който стане подгласник на Барса. В това отношение дюшекчиите имат по-сложна програма, защото гостуват на „Камп Ноу“. Докато за Реал най-тежкият мач до края е визита на Валенсия на „Местая“. Освен това футболистите на Кралския клуб все пак има повече за какво да играят – те трябва да докажат на Зинедин Зидан, че все още стават за Реал.

Епичната битка за четвърто място

Всъщност, ако не беше завръщането на Зидан на „Сантяго Бернабеу“, нямаше да е никак учудващо, ако Белия балет също бе замесен в спора за четвъртото място. Със Сантяго Солари начело звездите се изпокараха помежду си, а тимът хич не вървеше добре. Само за седмица Реал изгуби всичките трофеи, за които можеше да играе и падна четири пъти поред. Което намали разликата до Хетафе на само шест точки. Със Зидан начело обаче нещата са съвсем различни. Забравеният Иско и сърдият Бейл го демонстрираха срещу Селта за победата с 2:0.

Хетафе, Алавес, Севиля, Валенсия и Бетис обаче ще имат амбиции за четвъртото място. Преди паузата съперниците бяха събрани само в 9 точки, което не е никак много за 10 кръга. А и има толкова много директни мачове между тях до края, че са възможни всякакви пермутации.

Хетафе, например, играе с Атлетик, Барселона и Реал Мадрид. Алавес има доста по-трудна програма - Атлетико Мадрид, Севиля, Барселона, Атлетик Билбао и Валенсия. Севиля, след отпадането си от Лига Европа, ще се концентрира върху Примера. Но и там няма да е лесно – Валенсия, Алавес, дербито с Бетис, Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Задачата изглежда обаче още по-трудна за Валенсия – освен дербитата с Виляреал в Лига Европа, лос че имат дерби и с Леванте, както и мачове със Севиля, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Алавес. Така погледнато Валенсия едва ли ще има сили за додрапа до четвъртото място. Програмата на Бетис също изглежда приемлива – дерби със Севиля, Валенсия и Реал Мадрид в последния кръг.

Приказката на Хетафе

В дългосрочните залози за Примера дивисион обаче нашият избор е Хетафе. Тимът на Хосе Бордалас изживява истинска приказка, при това с бюджет от скромните за Испания 52 млн. евро. Треньорът бе назначен през септември 2016-а и нетипично за Пиринеите получи достатъчно време. А за работата му говори фактът, че само Хетафе, Валенсия и Барселона все още нямат две последователни загуби през сезона. Той превърна в ключова фигура Хайме Мата, който има 10 гола и 6 асистенции. Неговият партньор в атака Хорхе Молина има 10 гола и 1 асистенция. И само Лионел Меси и Луис Суарес могат да се похвалят с повече от тях двамата. На вратата Давид Сориа прави чудеса и е втори след Ян Облак за трофея Самора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички