"Хищник, който конфискувал телефоните на жертвите си" - тежките обвинения срещу Менди


"Хищник, който конфискувал телефоните на жертвите си" - тежките обвинения срещу Менди
Снимка: GettyImages

5435 0

Световният шампион с Франция Бенжамен Менди беше представен от прокурор като "хищник", който е злоупотребявал с "уязвими, ужасени и самотни" жертви, предаде агенция "Франс Прес". В последните дни делото му за серия от изнасилвания стартира, а в най-лошия случай го грози доживотен затвор.

Делото срещу 28-годишния френски защитник започна в Честър, Северна Англия, като общо се разглеждат осем изнасилвания, един опит за изнасилване и сексуална агресия срещу седем жени.

Доскорошният футболист на Манчестър Сити отрича всичките обвинения, които за периода между октомври 2018-а и август 2021-ва, а за местоположение на актовете се представя неговият дом в Престбъри.

"Случаят е прост", каза в пледоарията си прокурорът Тимоти Крей. "Това няма нищо общо с футбола. Това е друга глава на много стара история - мъже, които изнасилват и агресират жени, защото смятат, че силата е на тяхна страна, а и вярват, че ще се измъкнат без последствия", заяви той.

Той описа двамата обвиняеми като "хищници, готови да извършат сериозни сексуални престъпления". Прокурорът подчерта, че телефоните на някои от жените са били конфискувани, когато са отивали в дома на футболиста.

Делото в Честър трябва да продължи повече от 3 месеца. Бенжамен Менди прекара повече от 4 месеца като временно задържан. Той бе освободен през януари, но под съдийско наблюдение. Той е съден в компанията на друг мъж - Луис Саха Матюри, обвинен в осем изнасилвания, но също , че пледиращ в невинност.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички