На кой футболен отбор е фен Новак Джокович - Ман Юнайтед, Реал Мадрид или Милан?


На кой футболен отбор е фен Новак Джокович - Ман Юнайтед, Реал Мадрид или Милан?
Снимка: Getty Images

2438 0

Суперзвездата на тениса Новак Джокович е запален привърженик на футбола и когато не прекарва времето си на корта, често е забелязван да присъства на мачове.През май 2022 г. например сърбинът  бе заснет в президентската ложа на "Сантяго Бернабеу" по време на полуфиналния мач от Шампионска лига между "Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Той беше в испанската столица, за да участва в турнира Madrid Open, и не пропусна възможността да види домакините в действие. Дали обаче е мадридист по душа, или подкрепя друг клуб? Доста трудно е да се каже, че Новак Джокович е привърженик на един конкретен клуб. Често е виждан с фланелка на Милан, но понякога изразява и привързаността си към Манчестър Юнайтед.

През 2014 г. някои от играчите на "росонерите" присъстваха на двубоя на Джокович на "Шанхай Мастърс" и звездата благодари на играчите в социалните мрежи. "Голям фен съм на Милан и винаги ще бъда. За мен футболът е на второ място след тениса. Баща ми беше професионален футболист и вкъщи винаги гледахме мачовете на тима с голям интерес", гласеше съобщението.

През февруари 2022 г. той разкрива, че поддържа редовна връзка със Златан Ибрахимович и иска Милан да спечели Скудетото. "Приятел съм със Златан Ибрахимович. Често разговаряхме за положението ми в Австралия. Той също така ме подкрепи публично, което много ценя. Аз съм фен на Милан и се надявам тази година да спечелим Скудетото, тенисистът.

По време на "Ролан Гарос" обаче имаше един случай, когато трябваше да избира между Манчестър Юнайтед и Барселона, но той не се поколеба да предпочете отбора от Висшата лига. През 2008 г. участва в благотворителен мач, наречен "Икер срещу Рафа", за да подпомогне борбата с маларията.

Четири години по-късно той се завръща в Мадрид за друга благотворителна игра, наречена "Алма Надал", а на представянето присъстват тогавашният треньор Жозе Моуриньо, играчи като Раул, Алваро Мората и дори президентът Флорентино Перес, който му връчи фланелка на Реал Мадрид.

A ето какво признание направи Новак Джокович преди дни!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички