Сериозен проблем в търсенето на Боян Петров


Сериозен проблем в търсенето на Боян Петров
Снимка: Grand и Joy Optics

1497 0

Все още няма новини около Боян Петров, който изчезна  на 3 май в опит да покори осемхилядника Шиша Пангма. Акцията по неговото откриване е започната, но е срещнала сериозен проблем с лошото време в местността.

НОВА НАДЕЖДА В ТЪРСЕНЕТО НА БОЯН ПЕТРОВ

Лошото време затруднява сериозно хората, наели се с търсенето на българския алпинист. Нито един от екипите не може да се изкачи на по-висока височина, за да бъдат проверени нови места, на които може да бъде Боян, информират източници, цитирани от "Desnivel".

"Има буря в горната част на планината и на височина над 7000 метра има ветрове, които са със скорост 120 км/ч. Това прави невъзможно предвижването нагоре".

Това гласи последната информация от екипите, които се опитват да открият Боян Петров. Очаква се и включването на хеликоптер в издирването, но заради лошите атмосферни условия неговото използване е невъзможно към настоящия момент.

Заболяване може да се окаже пагобно за Боян Петров в планината

50% е вероятността Боян Петров да е все още жив. Това заяви Мингма Шерпа, който ще се включи в издирването на българския алпинист. Шерпа е първият непалец успешно изкачил 14 осемхилядници без повторение, което е рекорд в световната история. Заедно с брат си Чанг Дауа Шерпа могат да се похвалят, че са първите братя, изкачили 14-те осемхилядници. Според Мангма Шерпа след трети лагер има заледен участък и е възможно Боян Петров да е там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички