Лидерството, за което Роналдо не получи купа или признание


Лидерството, за което Роналдо не получи купа или признание
Снимка: Getty Images/Guliver

3663 0

2016-а е годината на Роналдо - спечели индивидуални трофеи, завоюва отборни отличия, подобри рекорди, вкара много голове, изработи доста победи и, разбира се, спечели много пари.

Вследствие на суперуспешната си кариера и бизнеса, който стартира, звездата натрупа такова състояние, че дори фенове, да не говорим за врагове, могат да му завидят.

"Може да съм гей, но съм пълен с пари". Нападателят на Реал влезе във всички медии по света с отговора, който даде на Коке от Атлетико, след като той го нарече "гей". Но ние и без това си знаем, че Роналдо е дяволски богат.

Има обаче една причина, заради която не трябва да му завиждаме. Има една социална сфера, в която Роналдо е винаги шампион, или поне сред най-добрите, но остана без награда, остана без признание през изминалата година. Това е благотворителността.

За 12-те месеца от 2016 г. Кристиано поне 12 пъти дари пари. И то не малки суми. На различни рецепиенти. Той показа, че не е забол нос в света на футбола, красивите жени (а може и мъже, той си знае) и луксозните дрехи и играчки. Португалецът демонстрира будна социална съвест и помага на деца в неравностойно положение, на жертвите на пожарите в родината си, на децата в Сирия и още, и още.

Ще се опитаме да очертаем кръговете в Лигата на човечността, в която Роналдо игра през цялата година, и не е спирал от много време насам.

Юни 2016 - Реал триумфира в Шампионска лига, а играчите бяха зарадвани с тлъст бонус за трофея. Става дума за 600 000 евро. За всеки играч. Какво направи Кристиано? Каза на агента си да дари сумата на хората, "които най-много се нуждаят от нея".

Юли 2016 - Бесен заради писанията по свой адрес, Роналдо метна микрофона на португалска медия в езеро по време на Евро 2016. И понеже всичко, до което се докосне португалецът е пари, микрофонът бе изваден и даден на търг, а приходите отидоха за благотворителност.

Юли 2016 Португалия триумфира на Евро 2016, а националите получиха страхотна премия за успеха. 275 000 евро отидоха вместо в джоба на звездата при фонд за борба против рака при децата. Шапки, долу! Незабавно!

Август 2016 Всички искат да се снимат с кавалера на "Златната топка", но и той е човек и понякога му писва да бъде преследван. Затова бе измислена идеята за приложението CR7Selfie. Плащаш 4,69 лв. и си правиш селфи с Роналдо. Парите, разбира се, не отиват в джоба на голмайстора, а за подпомагане на деца бежанци. Похвално, нали?

Август 2016 През лятото Португалия бе покосена от природно бедствие - пожари горяха на остров Мадейра, родното място на футболиста. "С вас съм", обяви Роналдо на бедстващите и веднага се свърза с който е нужно, за да помогне.

Септември 2016 Роналдо показа, че освен на терена, е доста добър и на покер. В дуел с актьора Аарън Пол на рекламно събитие Кристиано победи и спечели 20 000 евро. Парите, очаквано, заминаха за благотворителност.

Октомври 2016 Големият футболист се появи на терена с две избръснати черти отзад на главата си. Мнозина го помислиха за поредна модна приумица, но се оказа, че португалецът така показа подкрепа за 6-годишно дете, оперирано от тумор. Кристиано, разбира се, е платил операцията и рехабилитацията на детето.

Ноември 2016 След като бе изваден от кома с помощта на головете на Роналдо, 13-годишно момче получи нов, голям тласък за живот. Роналдо, който се намираше в Полша заради мач от ШЛ, пожела да се срещне с детето, като сме сигурни, че срещата е била незабравима за Давид.

Декември 2016 Португалецът записа специално видеообръщение за сирийските деца. Той им оказа подкрепа, увери ги, че не са сами и им вдъхна надежда. И не само това - съобщено бе, че звездата е направил щедро дарение на организацията Save the Children, което да отиде за закупуване на облекло, храна и медикаменти за семействата в Алепо и други региони в Сирия.

Не е само това, а каква е цялата сума, която Роналдо е дарил през годината, през годините, не знае и самият той. Затова, когато мразите Роналдо, спомнете си, че много деца са сити, щастливи, а дори и живи благодарение на него. И че освен суперзвезда, Кристиано е и суперчовек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички