Лидерството, за което Роналдо не получи купа или признание

2016-а е годината на Роналдо - спечели индивидуални трофеи, завоюва отборни отличия, подобри рекорди, вкара много голове, изработи доста победи и, разбира се, спечели много пари.

Вследствие на суперуспешната си кариера и бизнеса, който стартира, звездата натрупа такова състояние, че дори фенове, да не говорим за врагове, могат да му завидят.

Шапки долу за Роналдо за това, което направи с бонуса си за шампионството

Всички заработени пари под формата на бонус за шампионството на Евро 2016 звездата на Португалия Кристиано Роналдо е избрал да дари. Футболистът ...

"Може да съм гей, но съм пълен с пари". Нападателят на Реал влезе във всички медии по света с отговора, който даде на Коке от Атлетико, след като той го нарече "гей". Но ние и без това си знаем, че Роналдо е дяволски богат.

Има обаче една причина, заради която не трябва да му завиждаме. Има една социална сфера, в която Роналдо е винаги шампион, или поне сред най-добрите, но остана без награда, остана без признание през изминалата година. Това е благотворителността.

Искаш селфи с Роналдо? Плати 4,69 лв. и готово

На феновете на Кристиано Роналдо вече няма да им се наложи да нахлуват на терена, за да си направят снимка със своя идол. Всеки вече може да си н...

За 12-те месеца от 2016 г. Кристиано поне 12 пъти дари пари. И то не малки суми. На различни рецепиенти. Той показа, че не е забол нос в света на футбола, красивите жени (а може и мъже, той си знае) и луксозните дрехи и играчки. Португалецът демонстрира будна социална съвест и помага на деца в неравностойно положение, на жертвите на пожарите в родината си, на децата в Сирия и още, и още.

Ще се опитаме да очертаем кръговете в Лигата на човечността, в която Роналдо игра през цялата година, и не е спирал от много време насам.

Юни 2016 - Реал триумфира в Шампионска лига, а играчите бяха зарадвани с тлъст бонус за трофея. Става дума за 600 000 евро. За всеки играч. Какво направи Кристиано? Каза на агента си да дари сумата на хората, "които най-много се нуждаят от нея".

Юли 2016 - Бесен заради писанията по свой адрес, Роналдо метна микрофона на португалска медия в езеро по време на Евро 2016. И понеже всичко, до което се докосне португалецът е пари, микрофонът бе изваден и даден на търг, а приходите отидоха за благотворителност.

Юли 2016 Португалия триумфира на Евро 2016, а националите получиха страхотна премия за успеха. 275 000 евро отидоха вместо в джоба на звездата при фонд за борба против рака при децата. Шапки, долу! Незабавно!

Август 2016 Всички искат да се снимат с кавалера на "Златната топка", но и той е човек и понякога му писва да бъде преследван. Затова бе измислена идеята за приложението CR7Selfie. Плащаш 4,69 лв. и си правиш селфи с Роналдо. Парите, разбира се, не отиват в джоба на голмайстора, а за подпомагане на деца бежанци. Похвално, нали?

Август 2016 През лятото Португалия бе покосена от природно бедствие - пожари горяха на остров Мадейра, родното място на футболиста. "С вас съм", обяви Роналдо на бедстващите и веднага се свърза с който е нужно, за да помогне.

Септември 2016 Роналдо показа, че освен на терена, е доста добър и на покер. В дуел с актьора Аарън Пол на рекламно събитие Кристиано победи и спечели 20 000 евро. Парите, очаквано, заминаха за благотворителност.

Октомври 2016 Големият футболист се появи на терена с две избръснати черти отзад на главата си. Мнозина го помислиха за поредна модна приумица, но се оказа, че португалецът така показа подкрепа за 6-годишно дете, оперирано от тумор. Кристиано, разбира се, е платил операцията и рехабилитацията на детето.

Ноември 2016 След като бе изваден от кома с помощта на головете на Роналдо, 13-годишно момче получи нов, голям тласък за живот. Роналдо, който се намираше в Полша заради мач от ШЛ, пожела да се срещне с детето, като сме сигурни, че срещата е била незабравима за Давид.

Декември 2016 Португалецът записа специално видеообръщение за сирийските деца. Той им оказа подкрепа, увери ги, че не са сами и им вдъхна надежда. И не само това - съобщено бе, че звездата е направил щедро дарение на организацията Save the Children, което да отиде за закупуване на облекло, храна и медикаменти за семействата в Алепо и други региони в Сирия.

Не е само това, а каква е цялата сума, която Роналдо е дарил през годината, през годините, не знае и самият той. Затова, когато мразите Роналдо, спомнете си, че много деца са сити, щастливи, а дори и живи благодарение на него. И че освен суперзвезда, Кристиано е и суперчовек.

Още по темата

Please select answer!