Клоп чистел бирения казан на баба си


Клоп чистел бирения казан на баба си
Снимка: Getty Images/Guliver

2304 0

Треньорът Юрген Клоп се раздели с Борусия (Дортмунд) след 2525 дни начело на отбора. Време, в което спечели 2 титли в Бундеслигата, веднъж Купата на Германия, а любовта между него феновете бе съвсем истинска. И те може би са си мислели, че знаят всичко за него. На раздяла обаче "Билд" разкри още 10 неизвестни до момента тайни от миналото и настоящето на култовия герой Клопо.

КАТО ХЛАПЕ ГО ГЛАСЕЛИ ЗА ФЕН НА БАЙЕРН

Клоп е от градчето Глатен в Шварцвалд. Огромната част от хората там са фенове на Щутгарт. Нов региона има и фенклуб на Байерн. Негов шеф е чичото на Юрген - Дитер! Фенклубът организира редовно пътувания до Мюнхен. Но малкият Юрген решил да е срещу чичо си Дитер и станал от Щутгарт. Негов идол като дете е бил защитникът на швабите Карлхайнц Фьорстер.

ПОМОЩНИКЪТ МУ ПЕТЕР МУ Е И КУМ

Клоп определя помощниците си Желко Бувач и Петер Кравиц първо като приятели и през 2008 г. ги взима със себе си от Майнц в Борусия. Шефът на видеоанализите Петер даже му е кум.

МРАЗИ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, НО ИЗПОЛЗВА WHATSAPP

За разлика от много от играчите си Клопо не е активен нито във Фейсбук, нито в Туитър, нито в Инстаграм. Не му харесват никак социалните мрежи. Но пък заедно с футболистите на Борусия има собствена група в Whatsapp, откъдето се е информирал даже за мълнии на централния площад в Дортмунд.

КАТО МАЛЪК СЕ СТРАХУВАЛ ОТ ГОСПОД

Като много вярващ като дете Юрген се е страхувал от Господ.

"Когато бях малък, вечер майка ми сядаше до мен на леглото, разказваше ми за Господ и се молехме, казва сега Клопо. - Смятах всичко това за нещо прекрасно. Но въпреки това тя оставяше у мен усещането, че Господ наказва. В това отношение инстанциите бяха две, защото баща ми се прибираше вкъщи през уикендите и казваше: "Ако добрият Господ види това!"

ПРЕДПОЧИТА БИРАТА ПРЕД ВИНОТО

Въпреки че произхожда от регион, в който преобладават винопроизводителите, Клоп предпочита бирата. А това явно се дължи на наследствените му гени - едно време семейството му е притежавало пивоварната "Шваненброй". И като малък му се е случвало да чисти казана на баба си.

КАТО ОСТАРЕЕ, ИСКА ДА ЖИВЕЕ С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ

"Приятелите са семейството, което сам си избираш", казва Клоп. Той предпочита да прекара дните си като пенсионер с трима-четирима от най-близките си приятели в общо жилище. Един архитект вече им търси подходящ имот.

ЕДНА РЕКЛАМА НАИСТИНА ГО Е СМУТИЛА

По съвет на агента си Клоп трябвало да направи реклама за вестника на бояджиите. Облекли го като бояджия, качили го на стълба и повтарял непрекъснато: "Максимално раздаване при всяка намеса". Чак след това изречение му просветнало, че става дума за реклама, и беснеел. Особено на лагер с отбора, когато гледал Бундеслигата по телевизията, а помежду другото "по 8 пъти на вечер пускали и проклетата реклама".

ПРЕЦАКАЛ ГОЛЯМОТО ПЪТУВАНЕ НА ЖЕНА СИ

Когато в Майнц се събрал със сегашната си жена Ула, тя била планирала няколкомесечно пътуване със свой приятел. Клоп бил като разбит. И след дълги преговори пътуването било съкратено до 2 месеца. Да пусне Ула за няколко месеца с друг мъж? Струвало му се прекалено опасно!

РОДИТЕЛИТЕ МУ ГО КОМАНДВАЛИ КАК ДА СЕ ОБЛИЧА

Клоп най-много обича да носи дънки. "Те ще ме придружат и в гроба", категоричен е треньорът. Причината: родителите му държели той да изглежда шик и да носи официален панталон, риза и пуловер. А когато вече можел да избира сам какво да облича, дънките били неговата малка революция.

ХАРЕСВА "ТАТОРТ" И "ИГРА НА ТРОНОВЕ"

Да, Клоп е фен на култовия крими сериал "Таторт". Най-много му допадат класическите случаи, без излишна украса. Втората му телевизионна слабост са сериали за средната възраст като "корените на живота" и "Игра на Тронове".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички