8 любопитни неща, които май не знаете за Ибра


8 любопитни неща, които май не знаете за Ибра
Снимка: Getty images/Gulliver

8227 0

Златан е ясновидец

Като 16-годишен ученик, на Златан му възложили задачата да напише съчинение на английски език на тема "Какъв ще бъда след 5 години?"

Златан написал следното: "Ще стана професионален футболист в Италия и ще спечеля много пари".

Факт: На Ибра му отне 6 години, за да получи място в Ювентус. Сгрешил е съвсем мъничко в прогнозата си.

Златан е крадец

Като дете Ибрахимович имал велосипед, който много обичал. Велосипедът обаче бил откраднат, затова Златан започнал да краде от другите. Веднъж Златан пристигнал в Малмьо с откраднато колело, което впоследствие му откраднали. Наложило се шведът да се завърне у дома с друг откраднат велосипед. В края на седмицата целият отбор бил свикан по спешност. Оказало се, че велосипедът е бил на помощник-треньора.

Златан има силна воля

В края на първата му година в Аякс играта му не впечатлила никого и му обявили да отиде в Саутхемптън. Въпреки това Ибрахимович успял да убеди треньора си да не го отпраща, като обещал да положи всички усилия в Аякс. Благодарение на отличната му игра той прави трансфер в Ювентус.

Златан е търговска марка

Златан Ибрахимович е патентовал своето име като марка. С марката има серия грижа за коса, кола, бира и, разбира се, дрехи.

Златан в речника

В шведския език е въведен нов глагол в чест на нападателя. "ЗлатанераЮ означава доминирам.

Ибра има рекорд в Шампионска лига

Ибрахимович е единственият футболист, успял да вкара шест гола за шест различни клуба в Шампионска лига. Единственият му минус е, че няма трофей в турнира.

Той премина в Барселона в годината след спечелването на Щампионска лига от каталунците. След заминаването му клубът отново печели Шампионската лига. Интер пък за първи път след 45 години победи в този турнир именно в сезона, преди който Ибрахимович напусна отбора.

Кумирът на Златан

Идолът на шведа от дете бил Роналдо. Златан смятал Феномена за най-добрия играч на всички времена.

Първият терен на Ибрахимович

Златан започва да играе футбол на 6 години на игрище от камъни и пясък. През 2007 г. с помощта на "Найк" Златан превръща този терен в съвременно игрище. Девизът на "Корт Златан" (така народът нарича този терен) е: "Тук е моето сърце. Тук е моята история. Тук е моята игра. Напред към нови висини, Златан!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички