Изненадващо, но факт: За пръв път Лео Меси оглави непокорявана от него класация


Изненадващо, но факт: За пръв път Лео Меси оглави непокорявана от него класация
Снимка: Getty Images/Guliver

13920 0

Тези дни списание "Forbes" публикува класация на спортистите, спечелили най-много пари през отиващата си 2019 година. Лидер в списъка е капитанът на Барселона и Аржентина Лионел Меси, който е изкарал 127 милиона долара през изминалите 12 месеца.

На второ място е големият конкурент на аржентинеца - звездата на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо. Той е изкарал 109 милиона долара през 2019 година. Трети е бившият съотборник на Меси и настояща звезда на Пари Сен Жермен - Неймар. Бразилецът е заработил 105 млн. долара.

Меси оглавява подобна класация за първи път в кариерата си. В нея са взети предвид заработените заплати, награди и бонуси, както и спонсорски договори. От жените спортисти в топ 100 намира място единствено тенис звездата Серина Уилямс. Американката заема 63-то място. А колко изкара Роналдо от рекламни сделки и спонсорства през 2018 година вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички