Роналдо стана първият милиардер във футбола


Роналдо стана първият милиардер във футбола
Снимка: Getty Images/Gulliver

3813 0

Португалската суперзвезда на Ювентус Кристиано Роналдо постави пореден рекорд в безкрайния му списък с постижения. Нападателят се превърна в първият футболист в историята, който печели 1 милиард долара по време на кариерата си.

35-годишният Роналдо е третият спортист, който успява да заработи такова състояние, като преди него това успяха да сторят Тайгър Уудс и Флойд Мейуедър. Той е първият атлет от отборен спорт, който успява да постигне това. Според Кристина Сетими от „Форбс“ Роналдо е на 4-то място в подреждането на най-скъпоплатените известни личности и е една позиция над големия си съперник в световния футбол Лионел Меси. Челната тройка е съставена от Кайли Дженър, Кание Уест и Роджър Федерер. През изминалата година португалецът е спечелил 105 милиона долара, докато Меси е заработил с милион по-малко.

Според „Форбс“ повече от половината от имуществото на Роналдо е дошло от договори с футболни клубове. Нападателят е спечелил 650 милиона долара от професионалния футбол, като се очаква тази цифра да скочи до 765 милиона долара, когато настоящият му контракт с Ювентус изтече през юни 2022-ра година. А ето как Меси и Роналдо изкараха милиони от Инстаграм по време на пандемията.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички