Тузарски комплекс, винарна, бургери - бизнесът на звездите на Барса


Тузарски комплекс, винарна, бургери - бизнесът на звездите на Барса

5231 0

"Советский спорт" разказва за хобитата на звездите на Барселона, на които те отделят по-малко внимание отколкото на футбола. И печелят по-малко от тях, разбира се.

Лионел Меси. Жилищен комплекс с кей

Аржентинският футболист инвестира в недвижими имоти - както в Испания, така и в родния си град Росарио. Двете негови компании Limecu 2010 SA и El Rincon de Rosario SL се справят отлично. През 2009 г. в центъра на Росарио бе открит 40-етажен небостъргач, висок 125 метра. А основаната преди 7 години Limecu 2010 SA ежегодно увеличава печалбите.

Също така Меси инвестира в строителството на жилищен комплекс с площ 80 акра на брега на река Парана. В момента се работи по него, а първите домове ще са готови по-късно тази година. Не всички желаещи могат да си позволят да живеят там. Кей за 60 яхти, няколко футболни терена, басейн, тенис кортове - цялото това удоволствие ще струва на компанията 20 милиона евро. Можете да си представите колко ще струва едно жилище там.

Освен това, вече по-скоро като хоби, Меси произвежда вино с марката "Leo". А печели и от дреболии като спонсорски договори някъде към 20 милиона евро на година. Стотинки!

Неймар

От 18-годишен Неймар е лице на компанията "NR Sports", която се ръководи от баща му. Фирмата се занимава с правата върху името и образа на различни спортисти. Сред клиентите й са сърфистът Марино Вернек, бразилският певец Алешандре Пирес и много други звезди на местно ниво.

Именно "NR Sports" през лятото на миналата година съди "Плейбой", обвинявайки списанието в разпространение на лъжливи данни за личния живот на Неймар. На корицата на юнския брой бе публикувана снимка на модела Патрисия Жордани с текст: Брюнетката, очаровала Неймар". Съдът постанови да се изтеглят всички бройки на списанието из цяла Бразилия.

Андрес Иниеста

Скромната винарна в родния град Фуентеалбия е продължение на славното дело, което започна още бащата на Иниеста, купувайки малка площ и засаждайки лози там. С течение на времето площта се увеличи до 120 хектара, а в произвидството са ангажирани 20 човека.

През 2013 г. Андрес бе ангажиран още с производство на зехтин (марка Corazon Loco Oil), а също и с управлението на компанията Maresyterey SL. Става дума отново за селско стопанство в Фуентеалбия - от животновъдство до продажба на земя.

Жерар Пике - бургери и видеоигри

Брадатият защитник залага на младежта. През ноември 2011 г. той основа компанията "Kerad Games", чийто оборот вече е около 2 милиона евро. Компанията има 30 служители, занимаващи се с разработката на видеоигри. Една от тях е например "Golden Manager", където трябва да се създаде от нулата футболен клуб. Пике притежава 80% от акциите на компанията, останалата част е в ръцете на неговия приятели и роднини.

Плюс това каталунецът притежава 27% от акциите на "Bas Alimentaria", която произвежда говежди бургери. Жерар се опитва да проникне и на пазара с недвижими имоти с компанията "SICAV".

Даниел Алвеш, апетитни семинари

Алвеш залага на модната индустрия. Любопитното е, че с управлението на петте фирми, които имат съответен опит в Барселона, се занимава бившата жена на Алвеш.

Самият Дани сега е по-съсредоточен в нов бизнес. Миналата година заедно с бизнесдамата Тереза Марти и главният готвач Жоао Алкантара той откри ресторант с бразилска кухня. Там се провеждат семинари по готвене на здравословна и вкусна храна.

Иван Ракитич. Бар, който не се харесва на феновете

Хърватинът стартира своя проект още когато играеше за Севиля. През 2013 година той откри в Андалусия кафе-ресторант. Там работеха жена му, сестра му и неговият брат. Първоначално бизнесът не тръгна много добре. "Барът бе разположен в непосредствена близост до стадиона на "Бетис", заради което имаше някои проблеми с феновете, но се преместихме в центъра на града и всичко се уреди", разказва Ракитич.

"DINAIN Tapas & Copas" бил отворен от вторник до неделя и се е ползвал с популярност, но трансферът в Барселона и възобновеният конфликт с феновете на Бетис накарали играча да затвори заведението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички