След 45 години: Боксът загуби най-големия си финансов източник


След 45 години: Боксът загуби най-големия си финансов източник
Снимка: Guliver/GettyImages

4006 0

Дълги години най-големите битки в световния бокс бяха предавани по една от най-големите телевизии в световен мащаб - HBO. Последният подобен случай беше умопомрачителната битка между Генади Головкин и Канело Алварес, която беше гледана от десетки милиони само по този канал. От 2019 година обаче боксът губи стотиците милиони, които HBO наливаше на годишна база за отделните категории в бокса.

Информация на "New York Times" гласи, че телевизионният гигант прекратява излъчването на боксови срещи на живо. В последствие и други журналисти в САЩ се свързаха със свои източници в телевизията и потвъриха информацията. Това означава, че след 45 години и 1111 боксови двубоя, показани по HBO, мрежата няма да предава повече бокс.

Идеята е обсъждана сериозно в последните месеци, като вътршно проучване е показало, че спортът вече не е толкова популярен в световен мащаб, и най-вече на територията на САЩ заради липсата на сериозно американско присъствие в тежка категория. Джим Лампли - основен продуцент на боксовите продукции, остава в телевизията, но всички останали ще бъдат освободени от задълженията си към HBO и могат да търсят нова телевизия, в която да продължат боксовите си коментари и анализи.

Другата причина за решението на HBO е появата на гиганти като Showtime, DAZN и ESPN, които наливат огромна сума в разрастването си в боксовия свят, като HBO отказва да продължи битката си с останалите гиганти.

Това означава, че плануваните за 2019 година мачове между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър и Мани Пакиао срещу Флойд Мейуедър ще бъдат предавани по други канали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички