Обратно броене: Имате 6 дни да се включите в "Спортни таланти" на Еврофутбол


Обратно броене: Имате 6 дни да се включите в "Спортни таланти" на Еврофутбол

1238 0

Не, това не е предстартовото броене на НАСА преди изстрелване на поредната космическа совалка, а отчитането на оставащите шест дни до края на общонационалния конкурс за Спортни таланти на „Еврофутбол“, който приключва на 28.02.2017 г. Кои ще са следващите атлети, финансирани по едноименната програма на българския букмейкър, ще стане ясно след технически преглед на проектите и оценяване от Група на съветниците, състояща се от спортни специалисти, журналисти и общественици. Разбира се, победителите, които ще получат финансова подкрепа от „Еврофутбол“ ще бъдат обявени на специална церемония през месец март, на която ще им бъдат връчени и символичните чекове с петцифрените суми, които са им необходими за екипировка, възстановяване, лагери и състезания – у нас и в чужбина.

Спортисти от цяла България на възраст от 11 до 25 години вече подадоха своите кандидатури, вкл. атлети с увреждания, като общата стойност на търсените от „Еврофутбол“ средства за подпомагане на спортистите (към 22.02.2017 г.) е близо 100 000 лева.

Условията за кандидатстване за шестото издание на Програма „Спортни таланти“ са добре известни – атлетите трябва да са на възраст до 25 години, да се сътезават в инивидуални спортове и „да се целят високо“, съобразено със собствените им възможности. Българският букмейкър отпуска до 5 000 лева на всички, чиито проекти ще бъдат одобрени, с допълнително условие за минимум 20% самоучастие. Компанията традиционно отпуска и поне една специална квота за параолимпийци, както и за спортисти с увредено зрение и/или слух.

Не забравяйте – до 28.02.2017 г., вкл. букмейкърската къща и Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (партньор в каузата), очакват кандидатурите на електронен адрес konkurs@wcif-bg.org. Подробна информация за Програма „Спортни таланти“ може да намерите на talanti.eurofootball.bg, където в раздел КАНДИДАТСТВАНЕ е налична и цялата информация за конкурса. Документите могат да се намерят и на уеб страницата на ФРГИ тук.

Желаем успех на всички спортисти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички