Новият бос на Атлетико иска да строи у нас


Новият бос на Атлетико иска да строи у нас

2161 0

Новият шеф на испанския гранд Атлетико (Мадрид) Ван Цзянлин се оказа приятел на България. Преди година и половина китаецът, който вече притежава 20% от акциите на "дюшекчиите", прояви апетити да строи у нас. Китайският Рокфелер е търсил място за цял комплекс с хотели, мол, ресторанти, детски и развлекателен кът, съобщи "Стандарт".

През октомври 2013 г. Цзянлин се срещна с тогавашния премиер на България Пламен Орешарски в Пекин. Тогава стана ясно, че Ван иска да строи в район с богата история и археологически находки, в който да има и минерални извори и възможности за СПА. По време на срещата тогава Орешарски спечели интереса на китайския предприемач, разказвайки му за най-старото обработено злато в света - варненското.

Иначе Ван Цзянлин е един от най-богатите хора на планетата. През 2014 г. той е обявен за 26-я най-заможен на земята с богатство на стойност 21 млрд. евро. Милиардерът е луд фен на монголския и тибетския фолклор. Като тийнейджър той дори е пял немалко подобни песни. Неговият баща е герой от войната и се бил за червената армия на Мао Дзедун.

Цзянлин има четири по-малки братя. Той се гордее с двама синове и една дъщеря. Най-големият му син Ван Сиконг е луд фен на картечниците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички