Над половин милион лева е общата търсена сума по програма "Спортни таланти"


Над половин милион лева е общата търсена сума по програма "Спортни таланти"

1374 0

Над половин милион лева е общата търсена сума по програма „Спортни таланти“, организирана за пета поредна година от „Евофутбол“ с цел подпомагане на млади атлети, състезаващи се в индивидуални спортове. Новината дойде дни, след като приключи общонационалния конкурс по набиране на кандидатури за финансиране на българските надежди – за екипировка, състезания, лагери и възстановяване. Точната сума по общо 136-те проекта е 666 903,35 лева, от които 491 100,35 лева са поисканите от букмейкърската къща средства, а 175 803 лева – тези от съфинансиране. Партньор по инициативата е Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

За съжаление 13 от изпратените кандидатури не отговарят на административните критерии – неточно или неправилно попълнени документи и поради тази причина отпадат от надпреварата, повече информация тук. А, тя тепърва предстои –проектите ще бъдат разглеждани за качествена оценка от 33-ата членове на Групата на съветниците, която традиционно излъчва най-добрите кандидатури, които ще се борят за финансиране с до 5 000 лева от „Еврофутбол“. Официалното обявяване на новите Спортни таланти ще бъде в края на март, като само одобрените ще бъдат уведомени.

За популяризирането на програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ съдействие оказаха Националната спортна академия „Васил Левски“, спортни училища от цялата страна, федерации и клубове. Медийни партньори са: сайтовете gong.bg, sportal.bg, dir.bg, , viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“, който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички