Ким и Анди Мъри са новите Бекъм (СНИМКИ)


Ким и Анди Мъри са новите Бекъм (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

4855 0

В някои отношения Ким Мъри и Виктория Бекъм са на два различни полюса - едната е бивша поп звезда и моден дизайнер, а другата - художничка, която не обича нищо повече от това да изведе двете си кучета на дълга разходка. Изглежда обаче, че има повече общи неща между двете, отколкото си мислите.

Откакто Ким стана г-жа Мъри, тя рязко увеличи приходите на съпруга си. Маркетингови експерти разкриха, че 27-годишната блондинка е увеличила финансовите способности на своя съпруг с най-малко 30 млн. паунда.

Ким е херцогиня на Кеймбридж на легндарния тенис турнир благодарение на нейната лъскава коса и слонност към класически външен вид. Миналата седмица Ким бе облечена в дрехи на едни от любимите й марки - Ted Baker и Burberry, комбинирани с чанта Aspinal of London. Вчера обаче тя бе избрала да облече красива рокля на Beulah London. Тя бе с печат от червена роза и дълги ръкави. Това за нея бе идеалното облекло за летен ден, прекаран на корта на "Уимбълдън".

Двойката Анди и Ким, която се омъжи през април тази година, вече е наречена новата "Бекъм" по отношение на пазарното привличане. Точно като Анди, Дейвид имаше вече успешна кариера в спорта, когато той започна да се среща с Виктория Адамс от Спайс Гърлс. След като звездите се събраха, те се превърнаха в една от най-силните двойки във Великобритания. Така се появи марката "Бекъм" и започна да продава всичко - от дънки и парфюми до книги и уиски.

Бившият капитан на Англия направи състояние от около 50.5 млн. паунда миналата година, въпреки че прекрати футболната си кариера през 2013 г. Американското списание "Forbes" го поставя на второ място в класацията на атлетите с най-високи приходи. Преди него е баскетболната звезда Майкъл Джордан, който спечели 67 млн. паунда през 2014 г.

След като Бекъм приключи 20-годишната си кариера, неговите приходи от само 2 сделки възлизаха на повече от 13.5 млн. паунда през изминалата година. Едната бе с напитките Diageo, които дадоха ход на уиски Haig Club. Другата бе с Global Brands Group в Хонг Конг, за да създаде свои собствени маркови продукти. Други сътрудничества са осъществени с Adidas, Sky Sports, Breitling часовници и Samsung. Той също е партньор на козметичната фирма Coty, която продава марковите парфюми на Бекъм. Един от тях е  "Instinct", от който за 1 година печалбите от продажбата му достигат 67 млн. паунда.

"Forbes" пише: "Бекъм стана партньор с шведската търговска марка H&M през 2012 г. за една линия бельо. Проектът бе разширен и за бански костюми през 2014 г. Новата линия мъжки облекла ще се разшири още тази година. Да правиш бизнес с марката "Бекъм" има тенденция на успех за всеки, който участва." Бившият английски футболист има също и доходоносно сътрудничество с боксери на модна къща Giorgio Armani. А имиджът му на семеен човек - със съпругата си Виктория и четирите си деца - е голяма част от това, което го прави толкова продаваем.

Смята се, че Ким има подобен ефект върху Анди - омекотява неговия образ и му дава допълнително измерение. Двамата се срещнаха през 2005 г. и заживяха заедно 3 години по-късно. След това те се разделиха за кратко, но по този начин разпалиха връзката си. Сватбата им се състоя в родния град на Анди - Дъблин. Хиляди хора от улицата се стичаха да видят двойката и да отправят своите пожелания.

В интервю за The Evening Standard, Найджъл Къри - маркетингов консултант, споделя: "Ким увеличава най-малко с 30% печалбите на Мъри на корта. Сам Анди не е толкова привлекателен. Той обаче добави Ким и така  звездната двойка има повече възможности. Тя пренася цялата му реализация в друго измерение. Те използват същия модел, по който работи семейство Бекъм."

"Освен че е един от най-талантливите тенисисти в света, Анди има ясен план за бизнес в главата си. Преди две години той сключи съдружие с компанията на Саймън Фулър, който имаше огромен принос за успеха на Бекъм", добави той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички