Гришо продава по-добре от Джокович и Меси


Гришо продава по-добре от Джокович и Меси

2059 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продава по-добре от световния номер едно в тениса Новак Джокович. По-продаваем е дори от футболни икони като Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Това показва класацията на американската медийна компания "SportsPro" за 50-те най-продаваеми спортисти в света. В нея Григор попада за втора поредна година, като през 2014-а бе пети, а сега е на 13-а позиция.

След Димитров остават още Уейн Рууни, Себастиян Фетел и други. Номер едно е канадката Южени Бушар, на която се приписваха отношения с родната звезда. Бушар стана първата жена и първият представител на тениса, който печели класацията в шестото й издание и наследи на върха световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

Класацията се изготвя по критерии като възраст, местен пазар, харизма, търсене от големи компании и др. Гришо, който бе пети миналата година, не се превърна в магнит за рекламодателите и не сключи някоя бомбастична сделка, заради което и губи позиции, посочва tennis24.bg.

Сред 50-те лица от 22 спорта тази година отсъстват наистина добре печелещите Роджър Федерер, Рафаел Надал, Анди Мъри, Мария Шарапова и Серина Уилямс. За тези суперзвезди "SportsPro" решава, че вече не могат да подобрят постиженията си и да станат още по-продаваеми, затова липсват.

"Тази класация няма за цел да подреди най-стойностните от комерсиална гледна точка спортисти днес, но се опитва да идентифицира маркетинговият им потенциал за следващите три години. Джени Бушар се справя трудно на корта този сезон след бума през 2014-а, но времето е на нейна страна и тя има всички качества да наследи Мария Шарапова и Серина Уилямс като лице в най-комерсиалния спорт при жените в света", мотивира се редакционният директор на "SportsPro" Джеймс Емет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички