Джордан сложи в малкия си джоб Коби и ЛеБрон по приходи от реклама


Джордан сложи в малкия си джоб Коби и ЛеБрон по приходи от реклама

2640 0

Най-добрият баскетболист за всички времена Майкъл Джордан не играе в НБА вече повече от 10 години, но продължава да печели повече от рекламни и спонсорски договори в сравнение с всички действащи и отказали се играчи в "лигата на извънземните". 

В момента Въздушния води дело срещу ресторант в САЩ, който е използвал неправомерно неговия образ, за да промотира своите сандвичи. Поради това той е трябвало да разкрие спонсорските си договори за последните 10 години. 

Оказва се, че печалбите му от подобен тип споразумения не са падали под 60 милиона долара, а през 2012 година той е заработил 75.5 милиона. 

Това е повече от всички баскетболисти и дори от най-добрия играч в момента ЛеБрон Джеймс. За 2014 година той е заработил 44 милиона долара от рекламни и спонсорски договори, което е далеч от сумата, попаднала в банковата сметка на Негово Въздушно превъзходителство. 

Втори в класацията сред действащите баскетболисти е Кевин Дюрант със спечелени 33 милиона, а трети изненадващо е Коби Брайънт. Въпреки че е на 37 години, той е трети по печалби от реклами (26 милиона) и първи по заплата в НБА (24 милиона долара). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички