Арсенал се отърва от слаба сделка, нова компания налива милиони за екипите на тима

Ръководството на Арсенал успя да договори нов основен доставчик на екипировка за следващия сезон и вече няма да се облича с фланелки на опитващата се да пробие и в НБА компания "Puma". "Артилеристите" получаваха по едва 6 милиона паунда на година от настоящата си сделка, но тя приключва след края на започващия в петък сезон и няма да бъде подновена.

Лондонският тим ще се облича в "Adidas" през следващия сезон, а сделката е далеч по-изгодна за Арсенал. Германският концерн ще дава двойно повече от своя конкурент на пазара, а английският гранд ще получи 60 милиона паунда в следващите 5 години - по 12 милиона паунда на сезон.

Кога затваря трансферният прозорец в Англия?

Летният трансферен прозорец в Англия през тази година е доста по-различен от обикновено. Причина за това е фактът, че крайният срок, в който отбо...

Новината е добре дошла за новия мениджър Унай Емери, който е принуден да работи с лимитиран трансферен бюджет на стойност 70 милиона паунда, а освен това в клуба се нуждаят от свежи средства заради неучастието си в Шампионска лига. 

Продължава да е неясен и въпросът с бъдещето на Арън Рамзи, който може да бъде продаден на Челси в следващите дни, тъй като в противен случай може да напусне без трансферна сума през следващото лято.

Още по темата

Please select answer!