Арсенал се отърва от слаба сделка, нова компания налива милиони за екипите на тима


Арсенал се отърва от слаба сделка, нова компания налива милиони за екипите на тима

757 0

Ръководството на Арсенал успя да договори нов основен доставчик на екипировка за следващия сезон и вече няма да се облича с фланелки на опитващата се да пробие и в НБА компания "Puma". "Артилеристите" получаваха по едва 6 милиона паунда на година от настоящата си сделка, но тя приключва след края на започващия в петък сезон и няма да бъде подновена.

Лондонският тим ще се облича в "Adidas" през следващия сезон, а сделката е далеч по-изгодна за Арсенал. Германският концерн ще дава двойно повече от своя конкурент на пазара, а английският гранд ще получи 60 милиона паунда в следващите 5 години - по 12 милиона паунда на сезон.

Новината е добре дошла за новия мениджър Унай Емери, който е принуден да работи с лимитиран трансферен бюджет на стойност 70 милиона паунда, а освен това в клуба се нуждаят от свежи средства заради неучастието си в Шампионска лига. 

Продължава да е неясен и въпросът с бъдещето на Арън Рамзи, който може да бъде продаден на Челси в следващите дни, тъй като в противен случай може да напусне без трансферна сума през следващото лято.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


8 любопитни факта за дузпата

1. В много футболни справочници се твърди, че дузпата е измислена от някакъв ирландец на име Джон Пеналти. Трудно...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама