Анри: Плаках, когато напуснах Арсенал


Анри: Плаках, когато напуснах Арсенал
Снимка: Getty images/Gulliver

2742 0

"Плаках, когато напусках Арсенал, но причината да го направя бе несигурността около бъдещето на Арсен Венгер като мениджър". Така Тиери Анри коментира преминаването си в Барселона, съобщава "Дейли мейл".

През 2007 г. "топчиите" продадоха звездата си на каталунците за 16 милиона паунда.

Анри, който прекрати кариерата си в края на миналата година коментира, че никога не е искал да напуска Арсенал и дълго е размишлявал за трансфера си в Испания, тъй като бил едва четвърти в листата с нападатели на Пеп Гуардиола, което не му гарантира титулярното място.

"Тогава бях 29-годишен, бях във форма, мислех, че всичките ми съотборници ще напуснат, не знаех дори дали Арсен Венгер ще остане мениджър. Не ми беше лесно и когато трансферът стана факт плаках", разказва Анри.

"Приех предизвикателството, а конкуренцията подобри нивото ми. Хората говорят за късмет, но истината е, че сам трябва да изграждаш успеха си. Когато тренираш усърдно това в крайна сметка ти се отблагодарява", казва още французинът.

Сега той се изявява като коментатор. Също така участва в програма за мениджъри на УЕФА, за да получи лиценз за наставник.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички