Знаете ли кой е играчът с най-много мачове, без да си изкара червен картон?


Знаете ли кой е играчът с най-много мачове, без да си изкара червен картон?
Снимка: Getty Images / Guliver

6098 1

Наказателните картони са част от играта, като нерядко сме виждали велики футболисти, които в цялата си кариера спазват правилата и рядко им се налага да напускат преждевременно терена. Един знаков пример за това е Зинедин Зидан, който винаги е успявал да избегне конфронтация и никога не е бил груб играч. В последния мач в кариерата си обаче той си изкара глупав червен картон, което донякъде навреди на безупречната му репутация.

Има обаче футболисти, които никога или много, много рядко са си изкарвали червени картони. Рекордьор по мачове без изгонване от играе е легендата на Реал Мадрид - Раул Гонсалес Бланко. Иконата на "кралете" е единственият в клуб "1000", като има 1034 двубоя на своята сметка без да получи най-тежкото наказание за един играч.

Далеч зад него на втора позиция е Андрес Иниеста - магьосникът в халфовата линия на Барселона, чиято сметка наброява 750 мача. На трета позиция е капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам (730), който обаче ще има възможността да увеличи сметката си само с още 20-30 двубоя, тъй като обяви своето оттегляне от футбола след края на сезона.

Топ 6 се допълва от Деймиън Дъф (700), Карим Бензема (649) и Мишел Платини (655).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички