Те мечтаят да са като бащите си - суперзвездите на детството ни


Те мечтаят да са като бащите си - суперзвездите на детството ни

7895 0

Eurosport.ru събра символичен отбор от млади играчи, чиито фамилии са познати на всеки фен.

ВРАТАР

Джо Ван дер Сар - 16 г., Аякс

Ван дер Сар-младши пое по стъпките на звездния си баща и избра вратарската професия. Младият страж поигра за младежкия отбор на Нордвийк, а миналото лято се върна в Аякс. Джо трупа опит с помощта на татко си. Във всеки случай, на изкуството да спасява дузпи Едвин със сигурност е научил наследника си.

ЗАЩИТА

Нийл Киоун - 19 г., Рединг

Мартин Киоун, бащата на Нийл, прекара по-голямата част от кариерата си в Арсенал, но последният клуб на централния защитник бе Рединг. Именно тук започна своята кариера и неговият син. Тук на Нийл му бе трудно да пробие в основния състав, така че към момента играе като централен и десен защитник в Младежката Премиър лийг.

Кристиан Малдини - 18 г., Милан

Както е известно, в Милан с номер 3 може да играе само човек с фамилията Малдини. След Чезаре и Паоло, семейната чест на футболния терен защитава Кристиан. Малдини-младши е само на 18 г., така че той има шанс да пробие в основния състав на "росонерите". В момента той играе под наем в Бреша.

ПОЛУЗАЩИТА

Джъстин Клуйверт - 15 г., Аякс

Синът на бившия нападател на Барселона позиционно се ориентира към левия фланг, но може да играе и като чист нападател. В младежкия отбор на Аякс Клуйверт-младши достигна до националния отбор на Холандия за играчи до 16 г. Джъстин напомня на баща си по техника и пъргавина, а също и в пласирането за удар с глава.

Диего Пойет - 19 г., Уест Хем

Густаво Пойет, бащата на Диего, истински се разкри чак към края на кариерата си. На 30-годишна възраст той премина от Сарагоса в Челси срещу 3 милиона паунда и изигра във Висшата лига почти 200 мача. Диего има шанс да се прояви по-рано от баща си. През януари Уест Хем плати на Чарлтън почти половин милион паунда за Пойет-младши. Диего вече изигра два мача в първия отбор на поста дефанзивен полузащитник.

Густаво е сигурен, че синът му има бъдеще във футбола, защото Диего е обсебен от него. "Той живее, спи, яде и диша футбол. Не се интересува от нищо друго, освен от играта", казва Пойет-старши, който в момента ръководи Съндърланд.

Енцо Зидан - 19 г., Реал (Мадрид) С

Синът на големия френски полузащитник носи фамилията Фернандес, а на фланелката му в мадридския Реал С пише просто Енцо. Зидан-младши играе на тази позиция, на която и неговият баща, и, съдейки по видеото, е усвоил основния финт на Зидан със завъртането на 180 градуса. Как играе Енцо на живо можете да видите в мачовете на юношеската Шампионска лига.

Янис Хаджи - 15 г., Виторул Констанца

Хаджи-младши играе за клуб, основан през 2009 г. от неговия баща Георге. Младият румънски футболист, както и баща му, се подвизава на позицията плеймейкър и, според слуховете, е също толкова талантлив в изпълнението на дузпи.

НАПАДЕНИЕ

Деванте Коул - 19 г., Манчестър Сити

Анди Коул, бащата на Деванте, изкара най-добрите години в кариерата си в Манчестър Юнайтед, докато Коул-младши от 7-годишен се обучава в академията на Сити. Миналият сезон нападателят реализира шест гола в младежката Шампионска лига, където "гражданите" достигнаха до четвъртфиналите. Тази година Коул-младши играе под наем в Барнзли.

Джовани Симеоне - 19 г., Ривер Плейт

Джовани Симеоне не крие мечтата си рано или късно да се озове в мадридския Атлетико, който е ръководен от неговия баща. За да стане това, няма да е лесно, но Симеоне-младши много се старае. На 19 г. Джовани редовно участва в мачовете от аржентинския шампионат с фланелката на Ривер и вече направи своя дебют за младежкия национален отбор. Младокът има характера и външния вид на самурай, така че в голямото му бъдеще няма съмнение.

Ромариньо - 21 г., Бразилиензе

Синът на Ромарио често е бъркан с друг Ромариньо, който игра за отборите на Брагантино и Коринтианс, а сега печели добре в Катар. Успехите на сина на шампиона от 1994 г. не са толкова впечатляващи - Ромариньо играе за един от отборите от долната дивизия. Въпреки това, в дебютния мач на футболиста за Бразилиензе в столицата на Бразилия за да го гледа пристигна цялото му семейство.

Освен Ромарио, в Бразилия пристигнаха четирите сестри на Ромариньо, двете баби, чичовци и многобройните приятели на играча. Нападателят влезе в игра през второто полувреме на срещата с клуба Бразилия и 45-те му минути игра бяха белязани от няколко красиви финтове и две голови възможности. Отборът му обаче загуби с 0:2. Ромарио похвали дебюта на сина си: "Като фен мисля, че Ромариньо влезе отлично в мача. Но резултатът е лош. Бих поставил на сина си оценка 8 от 10 в първия мач в кариерата му", заяви той.

Ривалдиньо - 19 г., Моджи Мирим

Ривалдо и неговият син успяха да поиграят в един отбор през миналия сезон. Ривалдо-младши също играе на позицията нападател и притежава изключителна техника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички