Сър Алекс ме принуди да пия или Топ 7 на изцепките в тениса пред медиите


Сър Алекс ме принуди да пия или Топ 7 на изцепките в тениса пред медиите
Снимка: Getty Images/Guliver

3030 0

Пресконференциите на звездите в тениса често изобилстват от интересни случки. Особено когато състезателите притежават чувство за хумор. Sportline.bg предлага Топ 7 на най-забавните изцепки по време на срещите на тенисистите с журналисти. Сред тях е и случка с българския ас Григор Димитров...

1. ЮЖЕНИ БУШАР И КИМОНОТО

Изгряващата канадска звезда в тениса Южени Бушар все още е далеч от експресивната класа на Бетани Матек-Сандс, но вече даде заявка за бъдещи върхове в шоуто. Южени се появи на пресконференцията след победата си в третия кръг на "Уимбълдън" с кимоно. "Неотдавна гостувах в японски квартал, обясни тогава тя на смаяните журналисти. - Хората се оказаха много любезни и щедри. Подариха ми меченце и японското традиционно кимоно. Аз поразмислих и реших: "Защо пък да не си го нося!?". Струва ми се, че сериозно вдигнах летвата по отношение на тоалетите за пресконференциите".

2. АНДИ МЪРИ И ДВАМАТА СЪРА

През септември 2012 година Анди Мъри посрещна височайши гости по време на пресконференцията си след победата над Томаш Бердих в 1/2-финала на US Open. Сънародниците му и притежатели на титлата "Сър" Шон Конъри и Алекс Фъргюсън присъстваха в залата заедно с журналистите. Световноизвестните актьор и футболен треньор първоначално стояха кротко встрани от представителите на медиите. В един момент обаче сър Шон Конъри се включи и отправи питане към Анди Мъри дали не би желал да се запознае лично с тях. Тенисистът, естествено, отговори, че би го сторил на драго сърце. По-късно към компанията се присъедини и майката на Анди Мъри, около която се разнасяше натрапчива миризма на вино. След това стана ясно, че госпожата е била почерпена от сър Алекс Фъргюсън, който е известен ценител и колекционер на гроздовия еликсир. "Сър Алекс ме принуди да пия. Разказваше ми също така как светът е създаден в Шотландия", разказа тогава подпийналата Джуди Мъри.

3. ПРИПАДЪКЪТ НА РАФА НАДАЛ

След мача с Давид Налбандиян на US Open през 2011 година Рафа Надал припадна по време на пресконференцията. Както седеше пред журналистите, испанецът пребледня, закри лице с ръце и започна бавно да се свлича от стола. Журналистите, които не на шега се уплашиха от случилото се, понечиха да напуснат залата. На Рафа пък бързо му донесоха лед и вода, за да го свестят. След намесата на доктор и масажист, Надал се оправи и пресконференцията продължи 10 минути по-късно. "Подкосиха ми се краката от умора и ми се схванаха мускулите на бедрата. Беше много болезнено", обясни испанецът по-късно. Подобни спазми, но на мускулите в гърба, попречиха на Надал да покаже качествена игра по време на финала на Australian Open през 2014 година срещу Станислас Вавринка.

Малко по-късно известната шегаджийка сред тенис елита Каролин Вожнячки имитира припадъка на Надал на собствената си пресконференция след победата над рускияната Светлана Кузнецова на 1/8-финала от US Open. "Надявам се, че всички са ме разбрали правилно. Много уважавам и се възхищавам на Надал", обясни по-късно тя майтапа си, за да няма засегнати.

4. КАРОЛИН ВОЖНЯЧКИ И "НЕЩАСТНОТО КЕНГУРУ"

През януари 2011-а по време на Australian Open Каролин Вожнячки разказа трогателна история на пресконференция, от която журналистите направо се просълзиха. След 1/8-финала с Анастасия Севастова датчанката обясни как й се наложило да закара по спешност в болница бебе-кенгуру, за да му спаси живота. "Разхождах си се аз в парка в Мелбърн и се натъкнах на малко кенгуру, което лежеше на земята пред мен без да издава признаци на живот, разказа съвсем сериозно датчанката. - Уплаших се, но си помислих, че трябва да му помогна и да го заведа на лекар. Но когато се доближих до него, то скочи и ме изрита. Дори ми разрани коленете с ноктите си. Наложи ми се буквално да избягам от него. Докторите настояваха да ми направят няколко шева на раните по краката, но това щеше да ми попречи да играя. Тогава решиха да залепят раните със специален пластир, с който ми се наложи да изляза на корта".

Историята за минути обиколи света и получи огромен отзвук. В резултат на това Каролин беше принудена да свика нова пресконференция, на която си призна, че никакво кенгуру не е срещала в парка в Мелбърн и всичко си е измислила. Чувството за хумор на датчанката вече е световноизвестно, но въпреки това, продължава да й създава големи проблеми до ден-днешен.

5. НОВАК И ДЪЛГАТА СЕРИЯ ОТ ЕДНА ЗАГУБА

Точно преди "Уимбълдън" през 2011-а Новак Джокович за милионен път отговаряше на скучни въпроси по време на пресконференцията, когато в залата нахлу Каролин Вожнячки. Представяйки се за журналистка от издание от Монако, разположено на авеню "Принцеса Грейс" (б.р. Новак и Каролин живеят в Монако и са съседи на тази улица), тя започна смело с въпросите. "Намирате се в доста сложен период - дълга серия от една загуба. Какво смятате да предприемете, за да я прекъснете?". Джокович се включи в шегата и отвърна: "Знаете ли, старая се да взимам пример от тенисистките, които са абсолютно стабилни в победите си, обясни той. - Например от Каролин Вожнячки. Не зная дали сте чувала за нея, но тя толкова често печели! Тя вече е пример за подражание на всички нас - тенисистите от АТР Tour! Затова смятам да гледам видео с нейните мачове, за да се науча да побеждавам и най-накрая да прекъсна тази серия от една загуба!". Всички журналисти в залата се превиваха от смях, а Каролин остана с каменно сериозно лице.

6. ТРАДИЦИЯТА "ДА ПОЧЕРПИМ ЖУРНАЛИСТИТЕ"

Докато Мария Шарапова се опитва да пробие на световния пазар със сладкия си бранд "Шугарпова", от миналата година Новак Джокович наложи приятна традиция. След победата си на Australian Open през 2013-а в края на пресконференцията в Мелбърн той почерпи журналистите с бонбони. "Колеги, подготвил съм малък шоколадов празник за всички вас", подкани Джокович с широка усмивка. Представителите на медиите не чакаха втора покана и се нахвърлиха върху шоколадовите вкусотии. Впечатлен от начина, по който се харчат бонбоните, Новак възкликна: "О, явно никой от вас не е на диета!".

7. ГРИГОР, ДА ПОГОВОРИМ ЗА ТВОЯТА ВЪНШНОСТ...

Както е известно, Новак Джокович и Григор Димитров са големи приятели и често прекарват свободното си време заедно. Миналата година през лятото двамата играха един срещу друг на турнира Boodles Challenge, който е подготвителен за "Уимбълдън". На пресконференцията след мача двамата имитираха гаджето на Гришо Мария Шарапова, която е известна с пъшкането и виковете си на корта. По-късно рускинята обясни, че изобщо не намира прилика между имитацията и оригинала, но не се обиди.

През март тази година Новак изненада приятеля си и журналистите по време на пресконференция, като страстно се загледа по българина. "Моят приятел Григор е най-красивото момче в тениса, похвали нашето момче Новак. - На теб не ти трябва да говориш много за тенис. Имаше такъв голям успех тази година! Хайде да поговорим за външността ти!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички