СНИМКА: Кой е най-успешният треньор в историята на Барселона?


СНИМКА: Кой е най-успешният треньор в историята на Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

3426 0

През уикенда Луис Енрике записа своя мач №100 начело на Барселона, като успя да спечели трудно с 2:0 срещу Леванте. Това беше и победа №20 на бившия нападател начело на тима, с което той записа най-силния старт (след 100 мача) в клубната история.

До момента Енрике бие почти по всички показатели другите 2 легендарни имена, чупили рекорди на "Камп Ноу" - Хосеп Гуардиола и Йохан Кройф.

Енрике има най-много победи, най-малко равенства (11) и най-малко загуби (9). Наличието на Лео Меси, Неймар и Луис Суарес му помага да притежава и най-доброто нападение (282 гола за неговата Барселона срещу 242 за тази на Пеп и 201 за тази на Кройф). Решението му да изтегли защитната постройка на тима с около 5-7 метра назад пък му помогна да притежава и най-добрата защита в период от първите 100 мача (72 допуснати гола).

Единственият показател, по който Луис Енрике отстъпва, е по спечелени трофеи в първите 100 мача. Гуардиола остава лидер с легендарните 6 трофея през сезон 2008/09, докато настоящият треньор на Барселона има "само" 5, след като му се изплъзна Суперкупата на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички